Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODLOŽEN POČETAK SUĐENJA BIVŠEM MINISTRU ODBRANE

Predmet protiv Šutanovca vraćen na ponovnu istragu

Autor: S. Đ. | 25.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Suđenje bivšem ministru odbrane Draganu Šutanovacu u Prvom osnovnom sudu zbog sumnje da je počinio krivično delo neprijavljivanja imovine i davanja lažnih podataka, juče je odloženo na neodređeno vreme, a sudija Maja Tanasković je istovremeno naložila tužilaštvu sprovođenje dodatnih istražnih radnji.

Dragan Šutanovac

Dragan Šutanovac | Foto: Relja Simić

Šutanovac je, podsetimo, optužen pošto Agenciji za borbu protiv korupcije nije u zakonskom roku prijavio da su on i njegova supruga Marija postali suvlasnici placa i kuće u Skerlićevoj ulici na Vračaru, na kojem sa još devet investitora grade luksuznu zgradu od 3.700 kvadrata.


Šutanovčev advokat Goran Pejić objasnio je novinarima da je glavni pretres odložen jer njegov klijent „nije uredno obavešten i zato što ni on niti njegovi branioci nisu primili optužni predlog“.

Sporna zgrada na Vračaru

Sporna zgrada na Vračaru | Foto: Vesna Lalić


- Glavni pretres je odložen na neodređeno vreme i zato je sudija vratila predmet tužilaštvu na dopunu, da se utvrde dodatne istražne radnje, jer u dosadašnjem postupku niko nije bio saslušan, ni Šutanovac ni ljudi iz Agencije za borbu protiv korupcije niti drugi svedoci - tvrdi Pejić, dodajući da je optužnica podignuta po skraćenom postupku neposredno nakon završene policijske istrage.

Šutanovac: Nisam dobio poziv

Iako je prošle nedelje u izjavi za „Alo!“ potvrdio da će se odazvati sudu mada nije dobio poziv, Šutanovac je po savetu advokata ipak odlučio da se drži pravnih formalnosti.
- Nisam došao u sudnicu jer nisam uredno dobio poziv, i to je sve što sada hoću zvanično da kažem - rekao je Šutanovac, koji od ranije tvrdi da nije kriv za dela koja mu tužilaštvo stavlja na teret.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP