Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! INICIJATIVA

Predsednik: Imate i moju podršku

Autor: M. S. Prelić | 05.04.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić podržao je inicijativu „Alo!“ novina o osnivanju posebnog fonda za lečenje dece i omladina za koju srpsko zdravstvo nema para, a koju smo pokrenuli da nam se više ne dešavaju tragedije poput smrti Danice Ćirković (24) iz Kragujevca, koja nije dočekala transplantaciju srca jer joj je nedostajalo sramotnih 18.000 evra!

„Računam na Ministarstvo finansija“: Tomislav Nikolić

„Računam na Ministarstvo finansija“: Tomislav Nikolić | Foto: Nenad Đorđević

- Predsednik Tomislav Nikolić smatra da je dobrodošla svaka inicijativa koja ima za cilj da se pomogne ugroženima i da u ova teška, krizna vremena svako od nas mora da podrži takve humane ideje.

Bilo bi dobro da pre svega Ministarstvo finansija i privrede napravi paket benefita privredi odbijanjem od poreza onima koji odvajaju novac za humanost. Srbija je takav zakon imala pre Drugog svetskog rata, pa bi bilo dobro da ga dobije ponovo - rečeno nam je u ime predsednika u njegovom kabinetu. Podsetimo, prethodno su u načelu našu inicijativu podržala i ministarstva zdravlja i finansija i privrede, a od juče i Republički fond za zdravstveno osiguranje!

U RFZO kažu da transplantacije srca nikada nisu bile predviđene Pravilnikom o upućivanju pacijenata na lečenje u inostranstvu, te da oni ni nemaju para da šalje ugrožene, pošto 43 odsto budžeta od 228 milijardi dinara odlazi samo na plate zaposlenih u zdravstvu!

- Da bismo nekoga uputili u inostranstvo neophodno je odvojiti veliku sumu, a sa druge strane moramo nekome drugome da uskratimo novac za lečenje. Budžet Fonda za 2013. iznosi 228 milijardi dinara, od čega 98,8 milijardi ide samo na plate zaposlenima u zdravstvu. Fond, nažalost, nema para da upućuje pacijente na transplantaciju srca u inostranstvo - rekli su nam u RFZO i dodali da našu inicijativu smatraju dobrom jer i u „daleko bogatijim zdravstvenim sistemima u Evropi i svetu postoje posebni fondovi za lečenje retkih bolesti i skupih procedura“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP