Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DANAS

Predsednik Nikolić čestitao Uskrs

Autor: Tanjug | 04.05.2013 - 21:27:00h | Komentara: 2

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je danas Usrks patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim građanima koji Vaskrsenje Gospodnje slave po julijanskom kalendaru, uz poruku da se na taj dan ne zaboravi srpsko Kosovo i Metohiju koga nijedan Srbin nema pravo da se ikada odrekne.

Toma i hodnik

Tomisla Nikolić | Foto: Marko Đurica

Kako je navedeno u čestitki, Vaskrs je najveći hrišćanski praznik, praznik koji nam daje nadu da dobro pobeđuje zlo, pravda nepravdu, svetlost tamu. Stradanje našeg spasitelja Isusa Hrista i njegova pobeda nad smrću vaskolikom čovečanstvu daje mogućnost za spasenje.


"Na današnji dan treba da se setimo svih onih koje volimo i da se molimo za sve one koji nas ne vole. Ne zaboravimo u svojim molitvama bolesne i nemoćne, radnike bez posla i seljake bez nade, porodice koje sa svojom decom u siromaštvu dočekuju praznik. Ne zaboravimo u svojim molitvama obespravljene i prognane, našu mladost u rasejanju, ne zaboravimo nikoga kome je Srbija otadžbina, gde god da se nalazi", poručio je Nikolić, kako je saopšteno iz pres službe predsednika Srbije.
"Ne zaboravimo srpsko Kosovo i Metohiju, za koje se svakodnevno molimo i borimo, i koga nijedan Srbin nema pravo da se ikada odrekne", naveo je predsednik Srbije.

Nikolić je dodao: "Neka nam Gospod podari snagu da odolimo iskušenjima u kojima se nalazi naše društvo, država i svaki čovek u njoj.

Pomolimo se Gospodu da nam da istrajnost i celomudrenost u ovom teškom vremenu, da sloga i težnja pravdi i prosperitetu bude ispravno shvaćena, kako unutar nas samih tako i spolja, i da svaka naša misao i delo, svaka izgovorena reč Bogu i narodu, kao sveti cilj ima biološki opstanak i duhovni i životni napredak jedine nam otadžbine Srbije."
 

Poslednji komentari
  • Lazica Vreme: 04.05.2013 21:50h

    Fino si sročio molitvu. A otkad si ti predsednik, nezaposlenih je za 100.000 više, prvomajski ručak je danas skuplji za 40 odsto nego prošle godine i još nas trujete mlekom. I da ne zaboravim: predali ste Kosovo.

  • Vasa Vreme: 04.05.2013 22:22h

    El cestitao i bosancima?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP