Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŠTANCANJE U TRI SMENE

Predsednik Srbije povodom Dana državnosti odlikovao brojne ličnosti i institucije

Autor: Tanjug | 10.02.2015 - 17:14:00h | Komentara: 3

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, povodom 15. februara Dana državnosti, potpisao je 5. februara ukaze o odlikovanju velikog broja ličnosti i institucija.

Predsednik Srbije: Tomislav Nikolić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić

Ordenima su odlikovani:
- Prof. dr Smilja Avramov je odlikovana Sretenjskim ordenom prvog stepena, za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblasti naučne i prosvetne delatnosti.

- Nada Milić je odlikovana Sretenjskim ordenom prvog stepena, za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane.

- Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković je odlikovan Ordenom belog orla sa mačevima prvog stepena, za naročite zasluge u izgradnji sistema odbrane i komandovanju i rukovođenju vojnim jedinicama.

- Prof. Noam Čomski, iz SAD, odlikovan je Sretenjskim ordenom drugog stepena, za naročite zasluge u oblasti javnih, naučnih, prosvetnih i kulturnih delatnosti.

- Vaterpolo savez Srbije je odlikovan Sretenjskim ordenom drugog stepena, za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane i postignute izuzetne rezultate u sportskim delatnostima.

- Prof. dr Ivan Klajn je odlikovan Sretenjskim ordenom trećeg stepena, za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblasti javnih, naučnih, prosvetnih i kulturnih delatnosti.

- Dr Miomir Korać, direktor Arheološkog instituta Srpske akademije nauke i umetnosti, odlikovan je Sretenjskim ordenom trećeg stepena, za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene gradjane u oblasti javnih, naučnih i kulturnih delatnosti.

- Osnovna škola "Prota Stevan Popović" u Čumiću je odlikovana Sretenjskim ordenom drugog stepena, za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u prosvetnoj delatnosti.

- Đorđe Marjanović je odlikovan Sretenjskim ordenom trećeg stepena, za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u kulturnim delatnostima i posebno u oblasti muzičke umetnosti.

- Prof. dr Milan Raspopović je odlikovan Sretenjskim ordenom trećeg stepena, za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene gradjane u prosvetnoj i pedagoškoj delatnosti.
Zlatnim i srebrnim medaljama odlikovani su:
- Dejan Lazarević je posthumno odlikovan zlatnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić", za ispoljenu izvanrednu hrabrost i samopregor u spasavanju ljudskih života i materijalnih dobara, u izuzetno opasnim situacijama.

- Luiz Miler iz Velike Britanije je odlikovana zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge u javnim i kulturnim delatnostima.

- Ćezare Vismar iz Italije je posthumno odlikovan zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u sportskim delatnostima.

- Konstantin Kosačov iz Rusije je odlikovan zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge u kulturnim delatnostima i posebno za doprinos obnovi Ruskog nekropolja.

- Valerij Rjazanskij iz Rusije je odlikovan zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge u kulturnim delatnostima i posebno za doprinos obnovi Ruskog nekropolja.

- Ljubiša Samardžić, glumac, odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u kulturnim delatnostima.

- Velimir Bata Živojinović, glumac, odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u kulturnim delatnostima.

- Dragan Nikolić, glumac, odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u kulturnim delatnostima.

- Milena Dravić, glumica, odlikovana je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u kulturnim delatnostima.

- Miroslav Milošević je odlikovan zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u javnim i kulturnim delatnostima.

- Borivoje Bora Todorović, glumac, posthumno je odlikovan zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u kulturnim delatnostima.

- Vojislav Bubiša Simić, kompozitor i dirigent, odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u kulturnim delatnostima.

- Vojkan Borisavljević, kompozitor, odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u kulturnim delatnostima.

- Milutin Popović Zahar, kompozitor, odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u kulturnim delatnostima.

- Zoran Simjanović, kompozitor, odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u kulturnim delatnostima.

- Slavoljub Đukić, novinar, odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u javnim i kulturnim delatnostima.

- Gregorij Rusović, počasni konzul Republike Srbije u Nju Orleansu, SAD, odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge u javnim i kulturnim delatnostima i predstavljanju Republike Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Dr Babken Simonjan, počasni konzul Republike Srbije u Jermeniji, odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge u javnim i kulturnim delatnostima i predstavljanju Republike Srbije u Republici Jermeniji.

- Radomir Vuković, arhitekta i grafički dizajner, odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u javnim i kulturnim delatnostima.

- Građevinska tehnička škola u Beogradu odlikovana je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u prosvetnoj delatnosti.

- Slobodan Marković, direktor Međunarodnog festivala pozorišta za decu iz Subotice, odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u javnim i kulturnim delatnostima.

- Kliničko bolnički centar Zvezdara u Beogradu odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u zdravstvenoj zaštiti.

- Fudbalski klub "Vojvodina" iz Novog Sada odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u sportskim delatnostima.

- Zlatnom medaljom za zasluge je odlikovana Žandarmerija Ministarstva unutrašnjih poslova, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u izvršavanju bezbednosnih zadataka i zaštiti građana Republike Srbije.

- Zlatnom medaljom za zasluge je odlikovana Protivteroristička jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u izvršavanju bezbednosnih zadataka i zaštiti gradjana Republike Srbije.

- Zlatnom medaljom za zasluge je odlikovana Specijalna antiteroristička jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u izvršavanju bezbednosnih zadataka i zaštiti građana Republike Srbije.

- Nikolaj Petrovič Burljajev, dramski umetnik iz Rusije, odlikovan je srebrnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge u javnim i kulturnim delatnostima.

- Dragica Gaga Rosić, prevodilac za grčki jezik, odlikovana je srebrnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge u javnim i kulturnim delatnostima.

- Zaslužni pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije odlikovani su, za izuzetne zasluge i rezultate pokazane u obavljanju dužnosti i zadataka u oblasti odbrane i bezbednosti, medaljama za revnosnu službu, i to 16 zlatnih i 35 srebrnih, navedeno je u saopstenju Pres službe predsednika Republike.
Poslednji komentari
  • misho Vreme: 10.02.2015 20:48h

    prosto neverovatno da predsednica Fonda dragice nikolić nije dobila ni jedno odlikovanje,isto kao što nije odlikovan ni gradonačelnik kragujevca.njihove zasluge su toliko vidljive,jasne,korisne,pohvalne,od srca,znalačke da su vredne predsednikove pažnje ali I odanosti što su u zebnji čekale svog muža,tatu,svekra I dedu dvadesetak godina da dođe zdrav kući.A TEBE NARODE KOJI SI JEDINI VREDAN SVAKOG ODLIKOVANJA KO J...

  • miki Vreme: 10.02.2015 22:15h

    Ko li je odlucivao o odlikovanjima . A zaboravljena je Stasa, savetnica. Za izuzetan uspeh u neznanju a posebno sto krivi misli i reci predesdnika drzave.

  • mima Vreme: 11.02.2015 09:44h

    Nadam se da ce i predsednica Fonda Dragice Nikolic biti odlikovana. U protivnom nije trebao da odlikuje, nikog.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP