Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UPADLJIVO (NE)REAGOVANJE NIKOLIĆA NAKON INCIDENTA U SREBRENICI

Predsedniku trebalo 24 sata da podrži premijera

Autor: E. A. | 13.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 6

Dok su osude zbog incidenta u Srebrenici i atentata na premijera Srbije Aleksandra Vučića, kao i propusta u obezbeđivanju predsednika Vlade Srbije, stizale sa svih strana - od međunarodnih zvaničnika do domaćih političara, pa čak i onih koji važe za ljute Vučićeve političke protivnike - ćutanje jednog čoveka bilo je posebno iznenađujuće. On se javno oglasio tek juče ujutru, a reč je ni manje ni više nego o predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

Kasno podrška Nikolića stiže

Kasno podrška Nikolića stiže | Foto: RAS

Naime, Nikoliću i njegovoj pres službi trebalo je 20 sati nakon incidenta u Srebrenici i napada na premijera da se oglase saopštenjem. Analitičar Branko Radun kaže za “Alo!” da jeste iznenađujuće to što je šefu države dugo trebalo da se oglasi.


- Bilo je očekivano da predsednik Srbije reaguje među prvima. Međutim, to je pitanje za predsednika republike i njegovu službu. Ali to jeste propust - kaže za “Alo!” Radun.

Nikolić je u saopštenju, u kojem manjka, mnogi bi rekli, preko potrebni pomirljiv ton zbog mira u čitavom regionu, juče ujutru ocenio da incident u Srebrenici i napad na premijera predstavljaju pokušaj linča“ i jasno pokazuje šta o Srbima kao narodu misle pojedini bošnjački političari i verske vođe”.
Nikolić je istakao da je Vučić, kako stoji u saopštenju, napadnut zato što je predstavljao Srbiju i zato što je došao s rukom ispruženom u znak pomirenja.
- Niko ne sme da ostane ravnodušan pred divljaštvom koje je ličilo na napad na srpske svatove 1992. godine. Ako je potrebna izuzetna hrabrost da bi se otišlo u prijateljsku posetu, onda se postavlja pitanje šta je tek neprijateljstvo.
Čestitam Aleksandru Vučiću na hrabrosti i njegovom obezbeđenju na odanosti. Srbija svoj stav prema drugim narodima i državama neće da menja, on ostaje prijateljski, drugi treba da se zamisle nad onim što čine ili su učinili svađajući nas 20 godina posle građanskog rata - navedeno je u saopštenju predsednika Srbije.

Pres služba: Nikolić je sve vreme bio na vezi s premijerom


Upitana zbog čega se predsednik Nikolić i njegova pres služba ceo dan u subotu nisu javno oglasili povodom incidenta u Srebrenici i napada na premijera, savetnica predsednika Stanislava Pak Stanković kaže za “Alo!” da je predsednik Nikolić bio u kontaktu sa premijerom Vučićem.
- Predsednik je bio u kontaktu sa premijerom sve vreme, neposredno posle napada na njega, a normalno je da Vlada Srbije reaguje prva i ishitrena izjava, bilo čija, ne bi bila u funkciji smirivanja stanja i očuvanja mira i stabilnosti - kazala je za “Alo!” Pak Stanković.

Poslednji komentari
  • KALUDJER Vreme: 13.07.2015 08:24h

    Akademik Nikolic mora dobro da razmisli.

  • Ljiki Vreme: 13.07.2015 09:52h

    Potpuno je normalno da se saceka i reaguje malo kasnije, ne znam zasto vi novinari toliko napadate, te ovaj dao izjavu tek tad, te onaj dao izjavu tek tad. Vazno je da su dali izjavu. Nisu dali izjavu posle mesec dana nego u roku od dan-dva, sto je ok.

  • eli Vreme: 13.07.2015 10:41h

    I ja mislim da je njegova izjava trebala da bude među prvima.Ni G- Nikolić,ni G-Dodik nisu išli,a čekati oviliko dugo da se da izjava po mom mišljenju je nedopustivo.

  • duduludu Vreme: 13.07.2015 10:59h

    Mozda je cika Toma bio s Andjelom Vesticom pa nije imao vremena da razmislja o tome!!!

  • ana Vreme: 13.07.2015 11:21h

    Mudra odluka politicara sa iskustvom.Ne dajte da vas svadjaju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP