Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

FESTIVAL ZAŠTITE ŽIVOTINJA

Predstavljen najveći magarac u Srbiji!

Autor: A.O. | 12.10.2014 - 17:59:00h | Komentara: 0

Karnevalska povorka životinja, kućnih ljubimaca i tridesetak konja i magaraca, među kojima je bio i najveći magarac u Srbiji, danas je označila kraj Festivala zaštite životinja na Niškom sajmištu, kojim je obeležen Međunarodni dan zaštite životinja.

a

Mogle su se videti domaće životinje, retke vrste ptica i sitne životinje, a organizatori ovog događaja članova Udruženja "Zoo planet", davali su savete o čuvanju i negovanju životinja. Radoznali mališani imali su priliku da jašu poni konjiće.
"Naš cilj je da na interesantan način predstavimo deci kako da se ophode prema kucnim ljubimcima i prema svim životinjama, da utičemo na povećanje tolerancije i nenasilja, kao i da pošaljemo poruku svetu iz Niša, sa karnevala povodom svetske nedelje zaštite životinja", izjavio je koordinator Udruzenja Zoo plane Dušan Stojanović.
Na karnevalu životinja učestvoale su domaće životinje koje su dovedene u grad kako bi se deci iz urbanih sredina omogućilo da ih vide. "Pedstavili smo Balkanskog magarca i najvećeg magarca u Srbiji koji je došao iz Makedonije. Predstavili smo interesantne rase konja. Neke od njih su autohtone. Tu je i američki pinto konj, koji je izuzetno interesantan", rekao je Stojanović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP