Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTARSTVO PROSVETE

Prekinuta pres konferencija zbog pitanja o doktoratima!

Autor: Beta | 11.06.2014 - 18:19:00h | Komentara: 12

Saradnici ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđana Verbića prekinuli su danas konferenciju za novinare u Leskovcu zbog pitanja o doktoratima poznatih ličnosti.

Šef kabineta ministra prosvete Nemanja Đorđević rekao je tom prilikom da se novinari nisu držali dogovorene teme o maloj maturi, te da on "može da prekine pres konferenciju zato što je šef kabineta".

Srđan Verbić

Srđan Verbić | Foto: Nenad Mihajlović 

"Ja sam kriv, mene mrzite", rekao je Đorđević novinarima.

Novinari su prekidani pri pokušaju da saznaju mišljenje ministra prosvete o doktoratu ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića na Univerzitetu Megatrend i akreditacijama viskoškolskih ustanova, a na pitanje da li će se pridružiti peticiji svojih kolega za preispitivanje doktorata vlasnika Megatrenda Miće Jovanovića, ministar je rekao da to nije posao ministarstva.

"Čemu nam služe komisije za akreditaciju, čemu služe univerziteti, senati, rektorati, šta se tamo dešava? Svako treba da radi ono što mu je posao. Posao ministarstva je da sistemski rešava stvari.
Ukoliko sistem predviđa da se reaguje u određenoj situaciji, ukoliko nadležno ministarstvo u određenoj situaciji reaguje - reagovaćemo", izjavio je Verbić.

Ministar je prethodno na zatvorenom sastanku sa direktorima škola u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu razgovarao o sprovođenju male mature.

"Očekujemo da prođe bez problema. Sve je spremno. Zajednički je utisak da želimo da završni ispit postane jedan normalni, sastavni deo školovanja. To će se videti onoga trenutka kada nam više ne budu bile potrebne policijske marice da razvoze testove", kazao je Verbić.

Nebojša Stefanović je prošle godine doktorirao na Megatrend univerzitetu, a za delove tog doktorta trojica naučnika iz Srbije koji rade na visokoškolskim ustanovama u Velikoj Britaniji, tvrde da su plagijati. Nakon tih tvrdnji naučnika, objavljenih na sajtu Peščanika, taj portal je izložen hakerskim napadima.
Poslednji komentari
  • Горислав Музикравић Дрнч Vreme: 11.06.2014 18:25h

    Подржавамо министра унутрашњих послова Републике Србије др Небојшу Стефановића у целини.

  • ko je USAID Vreme: 11.06.2014 19:23h

    Svaki put kada napišete reč USAID treba da dodate da je to organizqacija koju finansira američko ministarstvo spoljnih poslova .Svaki put treba da se zapitata otkud oni ovde i šta rade i u čijem interesu rade

  • jelena Vreme: 11.06.2014 20:52h

    znam da mi mozda necete objaviti komentar ...ali pogledajte facu ministra.....meni tu nesto ne stima.....

  • Akademac Vreme: 11.06.2014 20:59h

    A i on je završio fiziku, a doktorirao na nekoj bezveznoj temi o "vrednovanja testova znanja". Baš je povezano sa fizikom !? Sve jaki doktori !

  • Vlada Vreme: 11.06.2014 21:24h

    No comment!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP