Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VUČIĆ U PRVOJ ZVANIČNOJ POSETI BIH

Premijer darivao porodilište u Bosni!

Autor: B. Jelovac | 14.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić juče je prilikom posete Bosni i Hercegovini, inače prve inostrane posete od preuzimanja dužnosti, uručio ginekološko-porođajnom bloku opšte bolnice „Abdulah Nakaš“ u Sarajevu ličnu donaciju - uređaj „bejbi term“.

Bez žutih kišobrana  u Sarajevu

Bez žutih kišobrana u Sarajevu | Foto: Siniša Pašalić

Podsećajući i da je sam imao teška lična iskustva, on je rekao da je želeo da „omogući da makar jedno dete ima na raspolaganju ovaj uređaj, kao i da je to mala pomoć lične prirode i da nije pitanje ni države, ni vlade“.


Srpskom premijeru, sa kojim je juče u delegaciji bio i ministar finansija Lazar Krstić, pred zgradom Veća ministara BiH u Sarajevu priređen je svečani doček, uz vojne počasti i intoniranje himni dve države. On je najpre razgovarao u četiri oka sa Vjekoslavom Bevandom, predsednikom Veća. On je nakon sastanka naveo da je odluku o poseti doneo sam i da na nju nisu uticali ni Evropljani ni Turci, da je došao kao prijatelj i predstavnik zemlje koja poštuje teritorijalni integritet BiH, ali i Republiku Srpsku.

Na pitanje tamošnjih novinara koji je pravi Vučić - nacionalista iz devedesetih ili onaj koji je prekjuče rekao da ništa ne može da uništi BiH, Vučić je odgovorio da mnogi nisu shvatili kakve promene su zahvatile i svet i region, ali da nema nameru da se dodvorava bosanskoj javnosti.

- Ja sam premijer izabran sa najviše glasova u savremenoj političkoj istoriji Srbije. Ja sam Srbin, ponosan sam što sam Srbin, ponosan sam na svoju zemlju i svoj narod. Došao sam kao prijatelj, kao neko ko poštuje teritorijalni integritet BiH, ali i Republiku Srpsku. Iste stvari govorim vama ovde, i u Beogradu, i u Moskvi, Vašingtonu, Briselu...
Mogao bi i ja da se bavim političkom prošlošću mnogih u Bosni, ali mi to ne pada na pamet. Zvaničnike bira narod i ja taj izbor poštujem. Ima ljudi koji su sebi oprostili deset puta, a drugima nijednom. Ja ne želim da spadam u takve ljude - zaključio je premijer Vučić. Premijer Srbije obišao je juče i „Komtrejdov“ tehnološki centar u BiH, gde su mu predstavljena odabrana softverska rešenja inženjera te kompanije, čija je centrala u Beogradu. Vučić je u Sarajevu posetio i Gazi Husref-begovu džamiju i Sabornu crkvu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP