Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SMEDEREVO

Premijer predao ključeve nove proizvodne hale "PKC grupe"

Autor: Tanjug | 11.12.2014 - 11:30:00h | Komentara: 2

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić predao je danas na svečanoj ceremoniji u ime grada Smedereva ključeve nove hale "PKC grupi", u kojoj će ova finska kompanija smestiti proizvodnju. Halu površine oko 20.000 kvadratnih metara sagradio je grad Smederevo sopstvenim sredstvima u rekordnom roku od manje od četiri meseca.

Vučić se obilazeći halu zahvalio radnicima koji su radili na izgradnji i na poštovanju rokova. On je istakao da je dobijen zadatak i rok da se hala izgradi do 7. decembra, što je ispoštovano.

a"Ovim smo pokazali svetu da ono što obećamo ispoštujemo", podvukao je Vučić i dodao da sada može mirno da ode na razgovore sa finskim premijerom jer zna da će njegov sagovornik znati da razgovara sa pouzdanim partnerom, koji ispunjava data obećanja.

Ceremoniji simbolične predaje ključeva budućem zakupcu prsustvovali su predsednik Borda direktora kompanije "PKC Vajring sistems Oj" PKC Wiring systems OY" Juha Torniainen, gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović i ambasador Finske u Srbiji Peka Orpana.
Ovaj projekat predstavlja jedinstveni model, još neprimenjen u Srbiji, u kome se jedan grad pojavio kao investitor gradnje hale.
Grad Smederevo je halu sagradio iz sopstvenih sredstava, odnosno kredita banke, odobrenih u skladu sa budžetom grada, a na koji je Vlada Srbije dala asaglasnost, odnosno garancije grada.
Prostor na kome je hala sagrađena je proglašen Slobodnom zonom.
Visina sredstava za gradnju fabrike je iznosila 682 miliona dinara, a fabriku je sagradio konzorcijum smederevskih firmi. U ovom poduhvatu, učestvovalo je više od 500 smederevskih građevinskih i drugih radnika.
Ugovorom koji je sa "PKC grupom" sklopljen predviđeno je da u naredne tri godine fabrika zaposli najmanje 1.500 ljudi, a da "PKC" investira najmanje osam miliona evra.
Ugovor o zakupu je ugovoren na period od najmanje 10 godina.
Poslednji komentari
  • MILAN Vreme: 11.12.2014 13:18h

    Skoro svakog dana se otvara nova fabrika, smanjuje se nezaposlenost, oporavlja se privreda i ekonomija. Za svaku pohvalu. Bez obzira kolika ce biti plata,bolje ista nego nista. Neki nisu imali ni dinar a sad ce primati nesto,u vreme ove krize svaki dinar je dobrodosao.

  • Milica Vreme: 11.12.2014 13:19h

    Jos najmanje 1500 radnika ce imati priliku da se pokazu kako su vredni,imace sigurna primanja koja ce im puno znaciti. Pre svega smo pokazali da postujemo rokove,da smo ljudi od reci,neka zna to i narod Srbije i svi ivestitori koji hoce da ulazu u Srbiju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP