Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VLADA SRBIJE RAZMATRA IZVEŠTAJ O TRAGEDIJI

Premijer večeras saopštava nalaz komisije o udesu!

Autor: V. P. | 17.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 3

Vlada Srbije večeras će, kako saznaje „Alo!“, održati vanrednu sednicu na kojoj će biti razmotren izveštaj komisije koja treba da utvrdi odgovornost za pad vojnog helikoptera u kojem je poginulo sedam osoba, nakon čega će se premijer Vučić obratiti javnosti.

Krhotine letelice u kojoj je stradalo sedmoro ljudi

Krhotine letelice u kojoj je stradalo sedmoro ljudi | Foto: Vesna Lalić

Očekuje se da će u tom izveštaju biti dati odgovori na mnoga pitanja o kojima javnost nagađa još od subote ujutru, kada se saznalo da je došlo do nesreće, a prvenstveno da se utvrdi kako je došlo do nesreće i da li se desila zbog loših vremenskih uslova, otkaza tehnike, ljudske greške ili se radi o kombinaciji više faktora.


- Pošto Vlada razmotri izveštaj, očekuje se da će se građanima Srbije putem javnog servisa obratiti premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji će ih upoznati sa nalazima komisije i eventualnim potezima Vlade koji će biti preduzeti na osnovu njih - kaže za „Alo!“ izvor blizak kabinetu premijera. Ovaj izvor juče nije mogao da se upušta u bilo kakve detalje u vezi sa okolnostima koje su dovele do tragedije u kojoj su živote izgubili dvojica pilota, dva vojna tehničara, dvojica medicinskih tehničara i bolesna beba iz Novog Pazara.

- Ne možemo ništa govoriti napamet. Premijer čeka izveštaj, neće davati izjave o ovom slučaju dok ga ne dobije i dok mu ne budu poznate sve bitne činjenice koje su dovele do tragedije - kaže naš izvor iz Nemanjine 11.

Tražiće objašnjenja: Aleksandar Vučić

Tražiće objašnjenja: Aleksandar Vučić | Foto: Oliver Bunić


Kako je u obraćanju medijima u subotu izjavio načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, u izveštaju bi trebalo da bude navedeno kako je i zašto došlo do nesreće, kao i objašnjenje zašto helikopter nije mogao da sleti na neko drugo mesto, već je insistirano da mesto sletanja bude Aerodrom „Nikola Tesla“.
Diković je rekao da će nadležni organi utvrditi ko snosi odgovornost za nesreću, ali je istakao i da odgovornost osećaju i on i njegovi saradnici.

- Odgovornost osećamo i ja i svi moji saradnici, ne delimo je, svako je odgovoran za svoj deo, nadležni organi će utvrditi ko i koliko i sa tim ćete biti upoznati. Ne može čovek biti neodgovoran za rad organizacije i svakog pojedinca koji je čini ako je na njenom čelu. Osećam svoju odgovornost, ona će biti raspravljena, da li je ima ili je nema - zaključio je Diković.
Poslednji komentari
  • LAVINIJA Vreme: 17.03.2015 12:01h

    Da se nadamo da se niko vise nece usuditi,,a ni pomisliti da potpise izvestaj kao onaj o gardistima i kao onaj kada je vojska otrovala/ U ostalom u ovom Selu,pod ovolikom medjunarodnom lupom to vise i nece biti moguce/

  • Zlatko Vreme: 17.03.2015 12:16h

    Molim stručnjake da objasne. Kada se desi nesreća ovakvih razmera da li po zakonu istražne radnje sprovodi komisija ili stražni i sudski organi? Šta će se desiti ako večeras komisija izda saopštenje koje bi se razlikovalo od nalaza istražnih organa i veštaka? Zašto nije naređena od strane istražnih i sudskih organa obdukcija tela koja bi npr. pokazala da je makar jedan nastradali još bio živ kod pada helikoptera, ali zbog nerazumnog kašnjenja u traganju za helikopterom je i on izgubio život. Mnogo je groznog u ovoj režiji koja se sprema. Prodrmajte se malo, životi su izgubljeni zbog krivice nekog, a taj neko ima ime i prezime. Samo molim vas nemojte reći da je to pilot.

  • Carolija Vreme: 18.03.2015 07:58h

    A sta vi ocekujete ? Pa naravno da ce biti kvar na letelici, verovatno zbog zamora materijala.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP