Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BEKO OBJASNIO ZAŠTO ĆE PRISTATI DA VODI „ŽELEZNICE“

Premijerska se ne poriče!

Autor: Ivana Kljajić | 09.08.2014 - 08:10:00h | Komentara: 4

„Premijerska se ne poriče“, poentirao je biznismen Milan Beko kada je juče objašnjavao zašto će, uprkos različitim spekulacijama i navodnim protivljenjima unutar Vlade, prihvatiti ponudu premijera Aleksandra Vučića da vodi „Železnice Srbije“! On tvrdi da se s Vučićem čuo samo jednom od kada mu je ponuđeno ovo mesto, ali da ga strpljenje nije izdalo.

Strpljiv: Milan Beko

Strpljiv: Milan Beko | Foto: Dušan Milenković

- Sad je on na potezu. Da je reč o nekom mom poslovnom partneru, sigurno bih odustao. Ali ovde se radi o državi i ja sam i dalje spreman da pomognem. Ako nisam kandidat resorne ministarke Zorane Mihajlović, nisam kandidat uopšte.

Volonter sa punim radnim angažmanom


- U „Železnicama“ ću raditi pro bono. Vučić je zahtevao pun angažman, dakle puno radno vreme i sedenje i više od 12 sati dnevno - odgovorio je Beko na pitanje kako misli da uklopi obaveze u svojoj firmi i vođenje „Železnica“. On je napomenuo da će proći konkursnu proceduru i da neće biti izabran ukoliko se na konkursu pojavi bolji CV od njegovog. Prema njegovim rečima, posle godinu dana napraviće se analiza poslovanja i on će tada odlučiti da li će ostati na direktorskom mestu.

Neću prihvatiti poziv ako se ona ne slaže. Apsolutno je netačno da sam tražio da imam direktnu vezu sa premijerom, da kao direktor „Železnica“ zaobilazim resornu ministarku. To je besmisleno i ne bi ni moglo da funkcioniše - naglasio je Beko i pozvao da svako ko ima zamerke na njegovo imenovanje treba da ih kaže javno. Beko očekuje da će Vlada odluku o „Železnicama“ doneti možda već sledeće nedelje, ali je i napomenuo da njegovo čekanje na to nije oročeno.

Beko je većinu konferencije, koja je trajala više od sata, posvetio navođenju argumenata da mu Vučić, kao i Tomislav Nikolić, nije prijatelj, iako su ga novinari podsetili da je Nikolića posećivao dok je štrajkovao glađu i žeđu i da je priznao da je finansirao izborne kampanje SNS-a.

- Moj eventualni dolazak na čelo „Železnica“ ne dolazi iz ugla prijateljstva. Po svemu što mi je administracija Aleksandra Vučića radila, ispada da mi je Boris Tadić veći prijatelj, a on to svakako nije. Premijer mi je otvoreno rekao da neće da se statira, nego da se ide u rudnik. Da mi je prijatelj, ne bi mi ponudio „Železnice Srbije“, već UO NIS-a, recimo... Ništa dobro nisam dobio od svojih prijateljstava - tvrdi Beko, a upitan da opiše svoj odnos sa Vučićem, on kaže da je „indiferentan, sa zonama u kojim sam poslužio kao topovsko meso“.

Na insistiranje novinara da otkrije prave motive prelaska iz uspešnog privatnog sektora u gubitaški javni, Beko je odgovorio da ga je „uhvatio generacijski jaz“.
- Imam 54 godine i četvoro dece sa jednom ženom, što je teško postići, i nisam spreman da svoju energiju usmeravam na drugo mesto. Zabrinut sam za srpsku ekonomiju i neću da budem nemi posmatrač i svedok onoga što nam se dešava. Nije preterano reći da je srpska privreda mrtva, samo još nije sahranjena.
Naravno, bez izazova nema ni motivacije - objasnio je biznismen, i najavio da od „Železnica“ namerava da napravi „mnogo uspešniju firmu nego što je sada“.
- Ostaje mi još samo da se izvinim ženi što ću joj pokvariti svakodnevni udoban život - završio je Beko.

Inače, kako saznaje „Alo!“, odluka o tome da li će Beko preuzeti „Železnice“ biće doneta uskoro, ali sigurno ne u narednih par dana.

Podrška prijatelju: Milan Beko

Podrška prijatelju: Milan Beko | Foto: Dušan Milenković

Konferencija u Miškovićevom hotelu


Beko je priznao i da nije nikakva slučajnost što je svoju konferenciju organizovao u beogradskom hotelu „Kraun plaza“, koja je u vlasništvu Miroslava Miškovića.
- Naravno da nije slučajno. Lično mislim da je to fantastična investicija za Srbiju. Može se tumačiti i da je to podrška mom prijatelju Miškoviću - rekao je Beko.

Poslednji komentari
  • РУСОФИЛ Vreme: 09.08.2014 08:21h

    ВУЧКО ПАЗИ НА "ДВОКОРАК" . ДОЛАЗЕ ИЗБОРИ , А ТАДА : ПАНТА РЕЈ.

  • Tatjana Vreme: 09.08.2014 10:11h

    Ovi misle da je narod glup!

  • mika Vreme: 09.08.2014 18:28h

    Na žalostt narod JESTE glup i zato nam ide ovako . Šta još treba urade da boranija (narod) shvati da bizMismeni vode Srbiju...kroje zakone za sebe , rade nam šta hoće , i to je naša stvarnost ...

  • Vasilj Vreme: 09.08.2014 19:59h

    Narod je glup. I ja sam glup. Ali, ovo je poslednji put. Mislim na ono glupo glasanje. A ova tema je interesantna. Imamo tu i neke sudske procese, i neke poreske dugove, ili ko zna sta jos. Dobro je da se ispeglamo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP