Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TUGA BOŽIJA

Preminuo mladić čija je priča "Ja sam onaj mali što ima rak" potresla Balkan

Autor: Blic | 02.12.2013 - 13:24:00h | Komentara: 2

Nedžad Beširević (19) sa Ostrošca kod Cazina, koji se godinama borio sa tumorom limfnih žlijezda, sinoć je izgubio tu bitku, saopštila je njegova porodica.

Nedžad Beširević

Neka mu je laka zemlja: Nedžad Baširević

 
"Sinoć u 23:45 naš borac, naš heroj, se preselio na bolji svet, gde nema injekcija, terapija, boli i patnje, Neka je rahmet njegovoj duši, da mu Allah dragi podari najbolje mesto u džennetu", objavljeno je na Facebook grupi "Pomoć za Nedžada Beširevića".
Nedžad je dane i godine provodio u bolničkoj postelji, borio se sa Hodgkinovim limfomom, a bila je organizovana i akcija pomoći za njegovo lečenje širom BiH.
Priča o ovom hrabrom momku dospela je u medije širom Balkana ovog leta kada je Nedžad na svom Facebook profilu objavio svoju tužnu priču "Ja sam onaj mali što ima rak".
Evo njegovog pisma:
"Ja sam taj, 'onaj mali' što ima rak, ma znaš, onaj što se za njega pare skupljaju da preživi. Da, to sam ja. Ja sam ta kasica za dobrovoljni prilog u vašim bankama, žiro račun, humanitarni koncert i humanitarni broj... To je moj broj, to je moj život i moja stvarnost. Da, to sam ja.
Al ja sam i taj što je detinjstvo proveo po bolničkim hodnicima, rođendane 'slavio' u bolničkoj sobi, svetsko fudbalsko prvenstvo pratio iz bolničkog kreveta (prekidale me medicinske sestre da mi izmere temperaturu)... I ja sam još onaj što je ispio život iz svojih najmilijih kao što ga ova 'moja' bolest ispija iz mene.

Voleo bih ja da nije tako, voleo bih da nikad niste čuli za mene i da me poznaju samo familija, prijatelji i komšije, ili da ste čuli za mene ali po nečemu lepom! Da sam, Bog dao, 'onaj mali' što je napustio školu jer ga 'nije išla', a ne zbog bolesti, ma da sam sve samo ne 'onaj što ima rak'.
Žao mi je sto sam vam na teretu, što vas svi mole u moje ime da mi pomognete, što vas i ja molim u svoje ime da pomognete, nije meni zbog mene... Meni je da moji ne ostanu bez mene, ne mogu im to nikako napraviti! Video sam kad su moji 'prijatelji po postelji' otišli, video sam koja je tuga iza njih ostala i to moja mama ne bi podnela, kako da joj to uradim?! Ko bi od vas to svojoj majci uradio!
Zato sam odlučio da uspem, i kad to sve prođe završiću i fakultet, pa da se i moja mati može 'po kafama' hvaliti sa mnom, a ne samo da priča o receptima koji leče rak, i imaću svoju porodicu i svoju decu i pričaću im, sve ću im reći...
Kako im je otac jednom davno bio bolestan, kako se 'izvukao'... Ljudi su mu pomogli! Svi su bili tu za njega i nikad, baš nikad im to nije zaboravio..."
Poslednji komentari
  • slavica perkovic Vreme: 02.12.2013 14:59h

    znam sta je borba za zivot,al neznam kako se izboriti sa tim.najiskrenije mi je zao ovaj mladi zivot,i sve njegove zelje sto je ponio sa sobom a nije ostvario

  • slavica caca perkovic Vreme: 02.12.2013 15:03h

    iskreno mi je zao ovaj mledi zivot znam kroz koji je pakao prosao, najtuznije je to sto nije ispunio svoje snove, neka mu je vjecna slava.njegova porodica neka se dici sa njim i bude ponosna sto ga je imala.amin.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP