Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OKO FUNKCIJA

"Prepucavanje" Srba u parlamentu Kosova!

Autor: Tanjug | 28.05.2013 - 12:24:00h | Komentara: 0

Poslanička grupa Zajednička budućnost, koju u kosovskom parlamentu čine oni koji su napustili poslaničku grupu Samostalne liberalne stranke (SLS) i nekoliko drugih poslanika, zatražila je mesto potpredsednika Skupštine Kosova, koji sada ima poslanička grupa SLS, kao i mesto predsednika Komisije za zajednice.

Priština

Dnevnik Kosova Sot piše da u sukobu te dve grupe uglavnom srpskih poslanika Predsedništvo kosovske skupštine nije želelo da igra ulogu arbitra, pa je predložilo da se grupe saglase oko predstavljanja u telima Skupštine.
Potdredsednik kosovskog parlamenta Petar Miletić, predstavnik SLS, za prištinski dnevnik je rekao da dve grupe mogu da razgovaraju samo oko predstavljanja u skupštinskim komisijama, ali da o drugim pitanjima nemaju šta da razgovaraju.

"Oni su zatražili mesto potpredsednika Skupštine Kosova koje pripada srpskoj zajednici, ali je tu Ustav jasan, pošto se traži dvotrećinska većina da se promeni predsednik ili potpredsednik Skupštine. Kad uspeju da obezbede glasove dve trećine poslanika, mogu da računaju da dobiju taj mandat", rekao je Miletić.

Šef poslaničke grupe Zajednička budućnost Goran Marinković ističe da njihova grupa ima jednog poslanika vise od SLS pa da bi, shodno tome, trebalo da dobije jedno od dva rukoovdeća mesta koje ima srpska zajednica u Skupštini Kosova - potpredsednika Skupštine ili predsednika Komisije za zajednice.

Predsedništvo Skupštine Kosova nije htelo da se opredeljuje po ovom pitanju pošto smatra da bi srpski poslanici trebalo da se dogovore ko će koje funkcije imati, rekla je šefica poslaničke grupe Alijanse novo Kosovo, Muzejeme Seljmani.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP