Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DANAS I DO MINUS 20

Prepušteni sami sebi!

Autor: Ljubiša Mitić | 13.12.2012 - 07:34:00h | Komentara: 0

Gotovo sva sela u prokupačkoj opštini predhodnih pet dana potpuno su odsečena od sveta, jer je sneg na putevima dostigao visinu i do 70 centimetara. Tako je i u desetak sela oko planine Radan u kojima je oko 250 stanovnika prepušteno samo sebi!

Osuđeni da sede i čekaju: Jovica sa porodicom

Osuđeni da sede i čekaju: Jovica sa porodicom

Jovica Mijatović (38) iz sela Arbanaška, jedan je od retkih mlađih ljudi koji je ostao na ovim prostorima da živi sa s porodicom. U staroj kući sa suprugom, majkom i dvoje dece od tri i dve godine provodi dane u iščekivanju da se put rasčisti, ali i u strepnji da se, ne daj bože, neko ne razboli, jer je u ovom trenutku gotovo nemoguće stići do najbliže bolnice u Prokuplju, koja je udaljena oko 35 kilometara.


Otežane i sahrane


Zbog visokih snežnih nanosa koji u pojedinim selima iznose i više od 50 centimetara otežano je normalno funkcionisanje meštana, a u pojedinim selima otežane su i sahrane pokojnika, tako da je prekjuče po podne opština Kuršumlija angažovala građevinsku mašinu da očisti put do sela Tmava kako bi porodica mogla sa sahrani pokojnika.

- Praktično smo osuđeni da sedimo u kući i da čekamo da se sete da nam pomognu - kaže Mijatović, koji je i pored teških uslova za život u svom, ali i svim okolnim selima koja su danas gotovo pusta odlučio da ostane na svom ognjištu.

Tokom jučerašnjeg dana, na teritoriji Topličkog okruga prvi put je intervenisala i ekipa odeljenja za vanredne situacije u Prokuplju, koji su se sa medicinskom ekipom kuršumlijskog doma zdravlja probili do planinskog sela Meane, u kome je bio zavejan Miloš Mijajlović (50). Po rečima Srđana Mitrovića, načelnika odeljenja, ekipa je vatrogasnim vozilom uspela da se probije na nekih 200 metara od sela, ali su pešice stigli do povređenog i dovezli ga u kuršumlijski dom zdravlja.

Spasioci se satima probijali do planinskog sela Meane, u kojem je bio zavejan Miloš Mijajlović (50), koji je povredio oko

Spasioci se satima probijali do planinskog sela Meane, u kojem je bio zavejan Miloš Mijajlović (50), koji je povredio oko

U domu zdravlja su imali još jednu intervenciju na terenu, koju su obavili uz pomoć policije. M. Z. (78) iz kuršumlijskog sela Dubrava takođe je sa povredom oka prevezena u kuršumlijsku zdravstvenu ustanovu.
- U oba slučaja se radi o gotovo identičnim povredama oka koje su zadobili dok su cepali drva. Na sreću, oni nisu životno ugroženi - saznajemo u policiji.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP