Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RAGMI MUSTAFA:

Preševo spremno za prihvat izbeglica

Autor: Tanjug | 10.05.2015 - 14:47:00h | Komentara: 2

Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa ponovio je danas da je ta opština spremna za prihvat izbeglog stanovništva iz Kumanova i dodao da je od granične policije dobio uveravanje da će sarađivati sa lokalnom samoupravom.

Ragmi Mustafa

Ragmi Mustafa | Foto: Fejsbuk

 
Mustafa je, odgovarajući na pitanja novinara posle sastanka sa predstavnicima granične policije na prelazu Preševo - Tabanovce, rekao da je taj sastanak bio neophodan juče, posle 19 sati, jer, kako je rekao, "nije bilo dozvoljeno da Albanci proterani iz Kumanova pređu u Preševo".

Preševo

Preševo | Foto: V. Pešić

 

"Do 19 sati juče je prošlo više od 700 ljudi, koji su raspoređeni kod rodbine u Preševu, dok su se ostali vratili. Danas se očekuje priliv još Albanaca iz Kumanova, jer se tamo još odvijaju oružani sukobi", rekao je Mustafa.
On je objasnio da je zamolio predstavnike granične policije da dozvole slobodan prelaz svima koji iz Kumanova krenu ka Preševu, jer je ta opština, kako je istakao, dobro organizovana za prihvat izbeglog stanovništva.
"Za one koji u Preševu nemaju rodbinu, Štab za vanredne situacije opštine Preševo uradiće plan, tako da će i oni biti prihvaćeni", rekao je Mustafa.

Prema njegovim rečima, vraćanje izbeglog stanovništva "u ratno okruženje je dvostruki greh i zločin".
"Baš zato se sada nalazimo na graničnom prelazu da Albanci ne bi bili vraćeni, da im ne bismo stvorili situaciju da ilegalno prelaze granicu. Time bi bili izloženi dodatnom riziku, jer je granica sa Makedonijom prepuna žandarmerije", rekao je Mustafa.

Situacija na graničnom prelazu Preševo - Tabanovce je uobičajena i, kako javlja Tanjugov reporter s lica mesta, nema gužve. Pripadnici Protivterorističke jedinice MUP-a Srbije jutros su, u koloni od pet vozila, obišli granični prelaz s Makedonijom, posle čega su se vratili ka Preševu.
Život u toj opštini odvija se uobičajeno, uz primetno prisustvo policije.

Poslednji komentari
  • Nemože!!! Vreme: 10.05.2015 15:07h

    Ma nemoj, pa da bi se time Albanska populacija u Srbiji znaci sirila? Pa dali vam to i nije namera u ostvarivanju ciljeva? Samo se pitam kada ce neko vama Albancima stati na put! Previse ste se vi osilili uz pomoc Amere! Vladi intervenisi dok nije opet kasno!!

  • oprez srbijo Vreme: 10.05.2015 15:43h

    a znaci to ste hteli.da jos malo naselite srpsku zemlju.idite u ameriku ili u albaniju....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP