Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SEVERNA MITROVICA

Prestala da radi Administrativna kancelarija

Autor: Tanjug | 23.04.2015 - 10:16:00h | Komentara: 0

Administrativna kancelarija kosovske vlade kao takva u Severnoj Mitrovici više ne funkcioniše izjavila je danas šefica Administracije u opštini Severna Mitrovica Adrijana Hodžić.

Kosovska Mitrovica

Kosovska Mitrovica | Foto: Profimedia

Gostujući na mitrovačkom Radiju Kontakt plus, Hodžićeva je rekla da nije bilo zvanične primopredaje vlasti između Administrativne kancelarije i opštine Severna Mitrovica i da radnici nastavljaju da rade.

- Ako pogledate i napravite presek kako funkcionišu četiri opštine na severu Kosova, Opština Severna Mitrovica mislim da je pokazala najbolje rezultate i za 2014. Normalno je počela da funkcioniše u 2015. ako izuzmemo blokadu računa zbog budžeta sve četiri opštine na severu Kosova - rekla je Hodžić.

Veruje, kaže, da će problem blokade opštinskih računa na severu Kosova biti uskoro rešen.

- Ne radi se tu samo o platama, već o mnogim obećanjima i potrebama u javnim uslugama koje je opštinska administracija u obavezi da pruža za građane Severne Mitrovice - navela je.

Podsetila je Hodžićeva da je proteklih nedelja bilo mnogo pokušaja da se napravi neki dogovor između centralnih i lokalnih vlasti i da postoji problem u okviru dve nadležnsti za prosvetu i zdravstvo.

- Konkretno se radi o platama za ova dva sektora, nadam se da ćemo doći do nekog konkretnog konstruktivnog rešenja kada su u pitanju i ova dva segmenta - rekla je Hodžić.

Za sutra je ovim povodom u Mitrovici zakazana vanredna sednica lokalne skupštine sa jednom tačkom dnevnog reda koja se odnosi na razmatranje i usvajanje izmena i dopuna opštinskog budžeta.

Vlasti u Prištini blokirali su račune četiri opštine sa severa Kosova nakon što usvojeni njihovi budžeti jer nisu bili usklađeni sa preporukama resornog kosovskog ministarstva.

Novac koji su predstavnici opština tražili od Vlade Kosova bio je, naime, znatno veći od onog koji je za tu namenu izdvojila kosovska vlada.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP