Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DANICA DRAŠKOVIĆ PRETI PREDSEDNIKU SRBIJE:

Presudiću Nikoliću ako pomiluje Markovića!

Autor: D. Ćuruvija - A. Dimitrovska | 19.11.2013 - 13:53:00h | Komentara: 13

„Ako naš predsednik pomiluje masovnog državnog ubicu, ja ću, nadam se zajedno sa ostalim žrtvama, suditi i presuditi Nikoliću. Neće biti nikoga da ga pomiluje od te kazne, koju neće izbeći”, poručuje supruga lidera SPO

danica drašković

Ovako nešto se ne bi desilo za vreme Tadića: Danica Drašković i Toma Nikolić

 

Radomir Marković (67), nekadašnji šef Državne bezbednosti, podneo je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću zahtev za pomilovanje kako bi bio amnestiran za zločin na Ibarskoj magistrali, za šta je pravosnažno osuđen na 40 godina robije! Kada smo Danicu Drašković, suprugu lidera SPO Vuka Draškovića, upitali za komentar, od nje smo dobili šokantan odgovor:


- Molba za pomilovanje Radeta Markovića, masovnog državnog ubice, zastrašujuća je slika naše stvarnosti i našeg predsednika države. To se nije moglo desiti u prethodnom mandatu Borisa Tadića, a zašto se sada dešava, pitanje je na koje je Nikolić dužan odgovor. Verovatno je razlog njegovo obećanje u kampanji da će preispitati tu presudu i presude Legiji i drugim državnim teroristima. Pomilovanje nije moguće, nije pravedno, nije moralno, nije politički ni ljudski ispravno i ako se to desi, ja ću, nadam se zajedno sa ostalim žrtvama tog nezapamćenog, brutalnog ubijanja nedužnih građana, suditi i presuditi Nikoliću. Neće biti nikoga da ga pomiluje od te kazne, koju neće izbeći - rekla je Draškovićeva.

„To bi bilo sramno!”

Veselin  Osmajlić

 “Bilo bi sramno od predsednika države ako bi pomilovao Markovića. Ako Nikolić pomiluje tog zločinca, mi se nećemo miriti s tim. Ići ćemo do Strazbura ako treba. Markovića njegovi mogu da vide, ali mi naše ubijene ne možemo - rekao je Veselin Osmajlić, brat stradalog Zvonka Osmajlića.

- Ovaj zahtev je dokaz za ono što stalno tvrdimo - da je Služba vladar ove nesrećne države. To je suština i objašnjenje ove molbe, koja je očigledno planirana i naloženo je predsedniku da je usvoji - rekla je ona.


Prema Zakonu o pomilovanju, ne postoji rok do kojeg predsednik treba da odgovori, a kako “Alo!” saznaje, Marković je amnestiju zatražio pre pet meseci!


Ministarstvo pravde je, shodno zakonskoj proceduri, dalo mišljenje o tom zahtevu i prosledilo ga letos Predsedništvu, koje još nije odlučilo da li da amnestira Markovića, koji u požarevačkoj “Zabeli” izdržava robiju i za učeštvovanje u ubistvu Ivana Stamolića.


- Marković je letos uputio sudu molbu za pomilovanje, posle čega je sud dao svoje mišljenje i prosledio ga Ministarstvu pravde na dalje postupanje. Mišljenje je dala i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija na osnovu podataka o Markovićevom ponašanju u zatvoru - kaže izvor “Alo!”.


Prema nezvaničnim informacijama koje su nedavno izašle u javnost, Marković navodno pregovara sa pravosudnim organima da otkrije pozadinu nersvetljenih zločina u zamenu za smanjenje robije, na kojoj se nalazi od proleća 2001. godine. Nekadašnji šef DB-a je praktično odslužio kaznu za ubistvo Stambolića.

radomir marković

Radomir Marković | Foto: Reuters

 

Kako se sumnja, među zločininima koje su počinili eskadroni smrti Državne bezbednosti su ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, Milana Pantića i Dade Vujasinović, zatim policijskog generala Momira Gavrilovića i Pavla Bulatovića.


Prema nezvaničnim informacijama, Markoviću je i ranije signalizirano da može da dobije povlašćeni status ukoliko pristane da govori o zločinima države, ali je on to odbijao. Istu ponudu su dobili i Milorad Bracanović i Milan Radonjić, nekadašnji Markovićevi saradnici, ali su i oni odbijali da sarađuju sa istražnim organima.

„Šteta što nema smrtne kazne”

Katarina Stambolić

Katarina Stambolić | Foto: Andrej Isaković

Katarina Stambolić, udovica Ivana Stambolića, šokirana je Markovićevim zahtevom.

- Ma kakvo pomilovanje?! Šteta što nema smrtne kazne za sve one koji su počinili zlodela. Marković je sigurno sa Mirjanom Marković učestvovao u organizaciji ubistva mog supruga. Nemoguće je da nije znao šta se dešava - izjavila je Stambolićeva za “Alo!”.

Poslednji komentari
  • valjevac Vreme: 19.11.2013 15:06h

    Zasto ne uhapse ovaj primat.Ja dasam pretio odborniku uhapsili bi me,zasto nju neuhapse

  • hromi daba Vreme: 19.11.2013 16:09h

    Uveren sam da Toma Nikolić neće uraditi pogrešku pa da na slobodu pusti Markovića. Mene interesuje odakle Danici Drašković pravo da preti jednom predsedniku države neovisno o njegovim delima ? Dali će sad svaki bivši političar poslati svoje žene da prete ovoj vlasti. Do nedavno DS i njihovi uvlakači nisu davali 5 para na bilo čije pretnje, a zašto bi se Toma obazirao na pretnje jedne bivše funkcionerke ?

  • Milica Carica Vreme: 19.11.2013 17:13h

    Dano carice

  • O BOŽE Vreme: 19.11.2013 17:27h

    Ovo je nemoguće. Pretiš javno predsedniku i ništa, buve jedne lopovske. Naravno da treba za koga se dokaže da je činio krivična dela, suditi, ali jedni lopovi, prevarnti, mafijaši oni sude, presuđuju,prete, oni sve znaju, to je strašno. Banana država. Onda se lopovi usude da prete predsedniku i šta se desi, pozovu ološe da uđu u vladu, jad i beda, vrana vrani oči ne vadi. Neka se neko u banana državiusudi da pita jednog književnika i jednu nezaposlenu starletu odakle im milioni eura, vile, stanovi, ali zašto da ih neko pita kada može da ih pozove da nastave da kradu zajedno, da ih stari lisac nauči kako se to radi.

  • Uzeir Vreme: 19.11.2013 18:04h

    Ako ga pomiluje jedan od dosijea je sigurno dosije T.N. Bas da vidimo sme li se oglusiti o zahtev ubice!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP