Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRETNJE SMRĆU

Prete mi da su mi dani odbrojani!

Autor: A. D. - B. J. | 28.12.2012 - 07:02:00h | Komentara: 0

Na suđenju za ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića (47), optuženi Milenko Kuzmanović (28) juče je izjavio da je 15. decembra u popodnevnim satima na telefon dobio SMS poruke u kojem su mu pretili smrću i poručili da su mu dani odbrojani sa potpisom “Joca” i da se šokirao kada je potom pročitao u novinama da se isto dogodilo i policajcu Zoranu Veljkoviću.

Milenko Kuzmanović

Milenko Kuzmanović | Foto: Aleksandar Stanković

On je negirao da mu je poruke slao optuženi Sreten Jocić (48) zvani Joca Amsterdam i optužio Tomislava Marjanovića krunskog svedoka u istom postupku pred sudom u Zagrebu da “piše ove poruke”, dok je sam Jocić (48) juče sudiji tražio da ga “zaštite od ovog teškog terora”.


- Pročitao sam 20. decembra da je neki policajac takođe dobio poruke sa potpisom “Joca” i onda sam shvatio da su i meni i njemu stigle sa iste mreže i na kraju saznao da su poslate sa istog broja. Ipak želim da kažem da Sreten Jocić nema nikakve veze sa tim i da nema nikakvog razloga da mi preti, što sam rekao i policiji kad sam im prijavio pretnje.

Sreten Jocić: Nisam pretio

Sreten Jocić: Nisam pretio

Jedini koji bi to mogao da radi je čovek koji me je i doveo ovde, a to je Tomislav Marjanović ili neko blizak njemu - rekao je Kuzmanović, kojem se sudi zajedno sa Jocićem i Željkom Milovanovićem za pomenuto ubistvo iz 2008. u Srbiji, dok se protiv ostalih vodi postupak u Zagrebu. Kuzmanović je aludirao na Marjanovića koji je bio optužen kao suorganizator likvidacije, ali je dobio status krunskog svedoka u postupku.

- Osećam se ugroženim! Ovo smatram teškim terorom protiv mene! Kod mene je prošlo sto pretresa i nikada nije nađen nijedan telefon. Stalno sam pod kamerama i molim sudiju da to razmotrite - obratio se sudiji i sam Jocić.
Na sledećem suđenju Jociću i ostalima, biće pročitan iskaz koji je ubijeni Ivo Pukanić dao 18. jula 2001. Tužilaštvu u Bariju na temu šverca cigareta.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP