Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NE ISPLATI SE BITI NA USLUZI JAVNOSTI

Preti mu otkaz jer je snimio deponiju u bolnici! (VIDEO)

Autor: Novosti.rs | 08.07.2014 - 14:35:00h | Komentara: 3

U kruševačkoj Opštoj bolnici odbacuju optužbe sa „Jutjuba“, a podneta je i krivična prijava protiv N. N. počinioca. Sumnja se na radnika Tehničke službe, ali se čeka da odgovornog identifikuju nadležni organi.

Rukovodstvo Opšte bolnice podnelo je krivične prijave protiv N. N. lica zbog obijanja napuštene zgrade Grudnog odeljenja, neovlašćenog snimanja po bolničkom krugu i uznemiravanja javnosti.

Opšta bolnica Kruševac: Medicinski otpad na starom grudnom odeljenju

Sporni snimak: Medicinski otpad na starom grudnom odeljenju | Foto: S. Milenković

Kako je juče rečeno u ovoj ustanovi, sumnjaju da je njihov radnik Tehničke službe, zapravo, autor dramatičnih snimaka iz bolničkog kruga, na kojima se vide oronule zgrade Tehničke službe i Grudnog, pa su rukovodioci optuženi za nehigijenu, ugroženost zdravlja radnika i pacijenata, te nepropisno odlaganje opasnog medicinskog otpada.
Nikoga ne želimo da imenujemo dok organi reda to ne utvrde - kaže dr Slobodanka Jotić, direktorka Opšte bolnice. - Posao radnika Tehničke službe nije da prenese tri-četiri boce kiseonika u toku dana, a nije ni posao da, ako vidi karton bačen pored kontejnera, vadi mobilni i taj otpadak snima, pa potom distribuira medijima...
Ukoliko se ispostavi da je autor snimaka koji su se, od 27. juna, objavljivali na „Jutjubu“ zaista zaposlen u bolnici, on može da se suoči i sa otkazom...
Osim toga, niko nema pravo da jednu napuštenu, staru i konzerviranu zgradu, koja je van upotrebe od 1992, upotrebi kao ilustraciju stanja u kruševačkoj bolnici - navodi direktorka.
- Medicinski otpad nijednog trenutka nije skladišten na nepropisan način. U napuštenoj zgradi Grudnog bile su samo sekundarne sirovine: boce od infuzionih rastvora i kante od dijaliznog materijala, koje prodajemo i, između ostalog, tako zarađujemo novac koji ulažemo u bolnicu i dotiramo troškove lečenja pacijenata bez zdravstvenog osiguranja.
Dr Slobodanka Jotić naglašava i da su apsurdne optužbe za to kako se medicinski otpad skladišti u staroj zgradi, kad već postoji odgovarajući Centar za obradu tog otpada. Kaže, služba transfuzije, koja se oslanja na spornu zgradu, u taj objekat useljena je posle dozvola sanitarne i zdravstvene inspekcije, i njen rad je pod stlanom kontrolom. Dovođenje stare zgrade u vezu sa Ginekološkim odeljenjem i Porodilištem smatra strašnom zloupotrebom najosetljivije populacije.

Opšta bolnica Kruševac: Staro grudno odeljenje se nalazi neposredno uz transfuziologiju

Opšta bolnica Kruševac: Staro grudno odeljenje se nalazi neposredno uz transfuziologiju | Foto: S. Milenković

OTPAD, IPAK, NIJE MEDICINSKI
Otpad nađen u napuštenoj, staroj zgradi Grudnog odeljenja ne spada u kategoriju opasnog medicinskog, već je reč o onom bezopasnom, namenjenom za reciklažu - potvrđeno je u Sanitarnoj inspekciji.
- Nadzorom je utvrđeno da zdravlje pacijenata i osoblja ni jednog trenutka nije bilo niti je ugroženo - precizira dr Goran Marković, šef odseka Sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja za Rasinski okrug.
- Odgovornost za otpad koji je nađen je na rukovodstvu Opšte bolnice i inspekcija će naložiti da se on ukloni, a objekat obezbedi od neovlašćenog upada. Inače, utvrđeno je da se uklanjanje, odnosno razvrstavanje, sakupljanje, obeležavanje i privremeno odlaganje, te tretman i odnošenje medicinskog otpada obavljaju na propisan način, odnosnou bolnici funkcioniše Regionalni centar za tretman medicinskog otpada.
I pripremanje, transport i služenje hrane obavlja se u apsolutno higijenskim uslovima, a jelo do pacijenata dolazi u zatvorenim sudovima, namenskim prevoznim sredstvom i do namenskih transportnih liftova, pa je izbegnuto ukrštanje puteva namirnica i neželjenih elemenata.
Poslednji komentari
  • Mizzy Vreme: 08.07.2014 14:45h

    Kod nas je sve naopačke. Umesto da se dotična direktorka pokrije ušima i da ćuti ona još upire prstom na nekoga zato što je slikao ovo ruglo i sramotu našeg zdravstva. Direktorka bi trebalo momentalno da leti sa tog radnog mesta! Mislim, tako bi bilo u normalnoj državi.

  • maja Vreme: 08.07.2014 16:50h

    Kako ih nije sramota,Baka mi je lezala na internom i hirurgijI,nije prljavo,vec katastrofalno,nakon operacije je dobila klostridiju od prljavstine i umrla u najvecim mukama.SRAMOTA!

  • daca Vreme: 08.07.2014 18:25h

    Pa nije bas da je bacen karton pored kontejnera. Covek je snimio smece koje se ko zna koliko dugo gomilalo. Treba dati otkaz direktorki.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP