Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

„FANTOMI“ NAPALI ODBORNICU DS-A U SO BELA PALANKA

Pretili joj da pređe u SPS!

Autor: Zoran Panić | 08.02.2014 - 08:45:00h | Komentara: 0

Dvojica maskiranih muškaraca pretila su Odbornici DS-a u SO Bela Palanka Zorici Penić i zastrašivala je, nudeći joj da potpiše unapred pripremljen formular i ostavku na odbornički mandat u lokalnom parlamentu. Na odbornicu, koja je ranije bila na listi SPS-a, a onda prešla u Odbornički klub DS-a, nasrnuli su u selu Moklište, gde živi i rekli joj „da će loše da joj se piše“ ukoliko u roku od dva dana ne ispuni njihov zahtev.

„Nije mi zgodno i ne  osećam se prijatno“: Zorica Penić

„Nije mi zgodno i ne osećam se prijatno“: Zorica Penić

- Najpre su na vrata moje kuće uveče došla dva nepoznata čoveka sa kapama na glavama i navučenim jaknama i nisam uspela da ih prepoznam. Nosili su izjavu da potpišem da se vratim u raniju odborničku grupu SPS-a. Rekla sam da neću. Dali su mi rok do dva dana da to potpišem. Zvali su me potom telefonom i pošto sam rekla da neću da potpišem, rečeno mi je „da za mene počinje pakao i prvo će krenuti od mog sina Milana, koji radi u Domu zdravlja“. Nije mi zgodno i ne osećam se prijatno. Mislim da je ovo pravna država i da bi nadležni organi trebalo da reaguju - kaže Zorica Penić.


- Ona je odmah obavestila policiju, mene, šefa Odborničke grupe i sve druge funkcionere. Apelujem na sve nadležne organe da učine napore da se maltretiranju odbornika DS-a stane na put. To su nedopustive stvari. Preduzećemo sve mere da zaštitimo naše odbornike. O tome je obaveštena policija- Predsednik opštine Bela Palanka i predsednik OO DS-a Goran Miljković.

Rukovodstvo Opštine Bela  Palanka

Rukovodstvo Opštine Bela Palanka

Šef Odborničke grupe DS-a u SO Bela Palanka Miki Zlatković kaže da Penićeva nije ni prva ni poslednja odbornica u Srbiji koja je sa jedne odborničke liste prešla u drugu.


- Ovo je 21. vek i trebalo bi da Srbija bude pravna država i da ovakvi nasrtaji na ličnost i pretnje moraju da se spreče, da ne bi došlo do nečeg goreg. Sve je to prijavljeno policiji. Apelujemo na organe da se to zaustavi - kaže Zlatković.

Predsednik SO Bela Palanka Aleksandar Pejčić (JS) kaže da je ovo još jedan nemili događaj u opštini.

- Kao predsednik SO imam lošu stranu te privilegije da gledam svakojake komentare i uvrede sa skupštinske govornice sa koje se vređa dostojanstvo SO i odbornika na ličnoj osnovi. Ovo je samo jedan od tih događaja. Na svu sreću nije bilo fizičkog napada na odbornicu - kaže Pejčić.

Većinu u SO Bela Palanka čini DS sa JS i jednim samostalnim odbornikom. U opoziciji su SPS i SNS.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP