Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SIN UBIJENOG ŽELJKA RAŽNATOVIĆA ARKANA OTKRIVA ZA ALO!:

Pretili su mi
da ne pišem
knjigu o ocu!

Autor: D. Ćuruvija | 23.06.2013 - 14:03:00h | Komentara: 4

Knjiga Vojina Ražnatovića (29), sina ubijenog Željka Ražnatovića Arkana (48), u kojoj otkriva dosad nepoznate detalje iz očevog života, izaći će najpre na engleskom tržištu, a čitaoci će zasad moći da je čitaju preko interneta. Vojin Ražnatović izjavio je za naš list je da nakon serije tekstova u našem listu dobijao pretnje da je ne objavljuje, ali da nije ustuknuo pred njima. Međutim, on ne želi da otkriva od koga su one stizale.

Vojin Ražnatović

Vojin Ražnatović | Foto: privatna arhiva

„Za sve one koji mi prete ili moleda ne objavljujem knjigu mogu daporučim - nažalost, kocka je već bačena...”, kaže Vojin Ražnatović

- Za sve one koji mi prete ili mole da ne objavljujem knjigu mogu da poručim - nažalost, kocka je već bačena... Iskreno se pitam zbog čega se podigla ovolika polemika oko moje knjige. Prošlo je više od 13 godina od kada su mi ubili oca i ja samo pišem istinite priče i događaje iz njegovog života. Dobio sam na stotine ohrabrujućih poruka i veliko hvala svima na podršci - rekao je ekskluzivno za naš list Vojin Ražnatović.


Arkanov sin iz braka sa Natalijom Martinović koji živi u Las Vegasu kaže da će knjiga biti pun pogodak jer u njoj ima mnogo interesantnih i kontroverznih priča za koje javnost nije čula.


- Knjiga izlazi na engleskom jeziku početkom jula, ali zasad u digitalnom izdanju, i biće dostupna za sve koji imaju digitalne uređaje („kindl“, „nuk“ ili „ajped“). Nakon toga će izaći štampano izdanje za zapadnu Evropu i Ameriku, a na srpskom tržištu je planirano da se pojavi u avgustu. Neke osobe neće biti pomenute pod svojim imenima, ali neće biti teško prepoznati o kome se radi - otkriva Arkanov sin za “Alo!”.

Sleva nadesno:  Dragan Garić (ubijen),  Milenko Mandić (ubijen), Željko Ražnatović (ubijen)  i Ljubomir Mihajlović  (izbegao ubi

Poslednja Arkanova fotografija, snimljena sat vremena pre ubistva | Foto: privatna arhiva

Kako je “Alo!” ekskluzivno pisao, Vojin u svojoj knjizi govori o dosad nepoznatim detaljima bivšeg komandanta “Tigrova” - o njegovom odnosu sa ocem, o Arkanovim kontaktima sa ubijenim srspkim premijerom Zoranom Đinđićem, sukobu sa bivšim šefom DB-a Radetom Markovićem, Svetlani Ražnatović Ceci. U knjizi govori o Arkanovom prijateljstvu sa Radovanom Stojičićem Badžom, razvodu roditelja, kao i o osobama koje su imale značajnu ulogu u životu njegovog oca. Vojin je objasnio ranije i zbog čega je odlučio da napiše knjigu.


- Rešio sam da napišem ovu knjigu još 2008, ali nisam stigao da se više oko toga angažujem. Kada sam četiri godine kasnije čistio svoju garažu, video sam kutiju sa porodičnim slikama. Slučajno sam izvadio sliku koju mi je poklonio jedan fotograf još 2001, koju je on lično snimio. Na slici su moj otac, Milenko Mandić i Dragan Garić u separeu u hotelu “Interkontinental”.

Arkan

U knjizi će se naći dosad nepoznati detalji o Arkanu

Sa njima je bio i Ljubomir Mihajlović, tadašnji direktor Komercijalne banke, koji je bio u prolazu, popio sa njima piće i otišao. Niko nije ni pomislio da će to da bude poslednja slika mog oca, jer je nepun sat kasnije u istom separeu ostala samo velika lokva krvi, okružena čaurama. Dok sam gledao tu sliku, svakojake misli su mi išle kroz glavu. Iako je prošlo skoro 13 godina od njegovog ubistva, domaća i svetska javnost ga još uvek karakteriše kao najpoznatjeg svetskog paravojnog komandanata i najmoćnijeg mafijaškog šefa u regionu iz devedesetih. Svestan sam da jedan deo građana Srbije ima negativno mišljenje o njemu i da njegovo ime podseća na crnu deceniju devedesetih godina. Ljudi su znatiželjni da saznaju kakav je bio kao otac, čovek, suprug... Pročitao sam razne ozbiljne i neozbiljne knjige u vezi s mojim ocem i uvideo da javnost nije upoznata sa najinteresantnijim delovima njegovog života. Zato sam rešio da ih otkrijem ja - navodi Vojin Ražnatović u uvodu knjige.

Poslednji komentari
  • dralle Vreme: 23.06.2013 16:14h

    Nisi pretili Legiji, a tebi prete.Nemoj pridavati toliko značaja sebi.Svi u porodici ne vredite jednog prsta Akanovog,pokupili ste mu pare i jebavate se po svetu. Moš misliti prete mu zbog knjige?

  • nedjo Vreme: 23.06.2013 19:43h

    dobro dosli u 90-e!

  • gavrilovic Vreme: 24.06.2013 09:39h

    Boli ljude ona stvar za knjigu o tvom ocu.Znamo ga od detinjstva.Bio je kriminalac.

  • Lady Vreme: 23.06.2014 21:37h

    pojma vi nemate ni o Vojinu . ni o ostalim sinovioma , a koliko vidim ni o knjizi ... a o Zeljku tek ... c c c c c cc gde vi zivite samo mi to nije jasno !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP