Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UGROŽENA IM BEZBEDNOST

Pretnje smrću Kostrešu i Stojšiću!

Autor: S. V. | 04.04.2013 - 23:23:00h | Komentara: 3

Zameniku predsednika i potpredsedniku LSV-a Bojanu Kostrešu i Đorđu Stojšiću upućene su pretnje smrću, o kojima je obaveštena i policija.

Bojan Kostreš

Bojan Kostreš | Foto: Beta

Kostrešu je u Zrenjaninu poručeno da će “dobiti metak u čelo”, dok je nepoznati muškarac juče Glavnom odboru stranke u Novom Sadu “uputio jasne pretnje Stojšiću i njegovoj bezbednosti”, saopštila je ta stranka.


LSV podseća da Kostreš, koji je narodni poslanik, proteklih meseci insistira na produženju Zakona o lustraciji i da je pre dva dana za to zatražio podršku novinarskih udruženja. Pretnja Stojšiću, takođe poslaniku, usledila je dva dana nakon saopštenja u kojem je kritikovao izjave i ponašanje ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović zatražio je juče od ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da obezbedi brzu i efikasnu istragu povodom pretnji smrću Bojanu Kostrešu i Đorđu Stojšiću. Stefanović je od Dačića zatražio i da preduzme sve iz svoje nadležnosti kako bi se osigurala bezbednost za narodne poslanike. Stefanović je istakao da takve pretnje ugrožavaju sigurnost i bezbednost poslanika i da su pretnje predstavniku građana i udar na skupštinu kao instituciju.

Predsednik skupštinskog odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović smatra da “porast nasilja, govora mržnje, veličanje fašističke ideologije ,agresivne kampanje desničarskih i ekstremnih organizacija dovode i do toga da su čak i pretnje smrću, zbog drugačijeg mišljenja, nažalost, postale sastavni deo našeg političkog života”.

- Poslednje pretnje Bojanu Kostrešu i Đorđu Stojšiću moraju upaliti alarm. One su opasne i zbog činjenice da je reč o izabranim narodnim predstavnicima. Dakle, ovo su pretnje i instituciji koju oni predstavljaju i čiji su deo, a to je Narodna skupstina Srbije - kazao je Omerović.
Poslednji komentari
  • spanac Vreme: 04.04.2013 23:51h

    da obije bradu, mislio bi da ima 17 godina... zaista je neprimereno njegovo ponasaje i bezobrazluk

  • Zox Vreme: 05.04.2013 06:30h

    Izgleda da politika postsaje sve "jefinija" cim se placa glavom!

  • TRN Vreme: 05.04.2013 12:32h

    SLUSAM CANKOVE I CEDOMIROVE PARTIJSKE DRUGOVEKAKOBLJUJU LAIZ I VATRU PO SRBIJI I SRBIMA SA MALIH EKRANA A ONDA KADA IM NEKO SA DRUGE STRANE -KAO SAGOVORNIK- UZVRATI ISTOM MEROM ONI ZAVAPE:AAAA OVO JE GOVOR MRZNJE...PITAM SE KAKO TO DA LAJAVI I POGANI UVEK MORAJU DA NADGLASAJU DOBRO? DA SKRATIM, SIGURNA SAM DA OVI LAZU .KAO I IVEK DIZU PANIKU I OD SEBE PRAVE ZRTVE,. TACKA

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP