Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAPAD NA ŠUVAKOVA

Pretučen Verbićev pomoćnik!

Autor: Alo.rs | 07.05.2015 - 12:20:00h | Komentara: 3

Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je da je jutros pre dolaska na posao pretučen pomoćnik ministra za razvoj i visoko obrazovanje Milovan Šuvakov.

Milovan Šuvakov

Milovan Šuvakov | Foto: Oliver Bunić

Selaković: Država će sankcionisati napadače

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da je apsolutno uveren da će država dati svoj maksimum da sankcioniše napadača na pomoćnika ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Milovana Šuvakova.
"Ovo nisu vremena i ovo nije država u kojoj ovakve stvari smeju da se dešavaju i da se tolerišu. Ako se to dešava jednom visokom državnom službeniku na položaju, šta onda može da misli običan građanin", upitao je Selaković.

Verbić je na sednici Saveta za visoko obrazovanje rekao da je Šuvakov u Urgentnom centru, da je priključen na infuziju, da je svestan i da "čak pokušava da bude duhovit na svoj račun".

"Gnjide sa kapuljačama i štanglama prebile su čoveka koji je sada na Urgentnom centru sa povredama glave", rekao je Verbić i dodao da je Šuvakov napadnut zbog posla koji obavlja u tom Ministarstvu.

"Ne mogu da kažem da sumnjam na bilo koga, imali smo i ranije ovakve pojave, poput napada na dekana Fakulteta političkih nauka, čovek je teško povređen verovatno zbog nečega što radi da bi svima bilo bolje", rekao je Verbić.

Upitan da li postoji veza između nedavnog napada na ministra kulture Ivana Tasovca i današnjeg napada na Šuvakova, Verbić je kazao da ne bi tražio zajedničke elemente ta dva slučaja.

"Koliko znam, oko napada na ministra kulutre postoji neka lokalna privatna priča, dok su jedini suparnici Šuvakova reprezenti i izdavači", rekao je Verbić i izrazio nadu da je ovo poslednji slučaj napada na predstavnike obrazovnog sistema.

Ministar je dodao da je Šuvakov čovek koji sutra treba da dobije godišnju nagradu u Institutu za fiziku, kao i da je prošlogodišnji dobitnik nagrade Grada Beograda.

"Ne treba da pominjem koliko moćnika ima u obrazovanju i tajkuna koji žele da ostvare svoje ciljeve. Mogu da obećam u ime Ministarstva da nas to neće zaustaviti i ako je akreditacija (ustanova za visokoškolsko obrazovanje) bila oštra treba da bude još oštrija", naveo je on.

Upitan da li zna kome se Šuvakov zamerio, Verbić je odgovorio da ne zna. Predsednik Saveta za visoko obrazovanje Dejan Popović rekao da je Savet zabrinut zbog napada na pomoćnika i da očekuje da će počinioci biti otkriveni.

"Došao je trenutak da akademska javnost stane iza pomoćnika ministra", rekao je Popović.

Šuvakov će, kako Alo.rs saznaje, Šuvakov je u Urgentni centar dovezen jutros oko 7.45 sati. On je zadobio povrede glave, zbog čega će biti zadržan u bolnici.

Rektorski kolegijum osudio je danas, kako kažu, brutalan napad na pomoćnika ministra dr Milovana Šuvakova navodeći da od nadležnih organa očekuje da napad u najkraćem roku rasvetli i procesuira učinioce.


Rektorski kolegijum saopštava da osudjuje svaki oblik nasilja i smatra da primena sile šalje poruku društvu da se svaka vrsta konflikta može rešavati nasilnim sredstvima, što je za Univerzitet u Beogradu neprihvatljivo.


''Misija i ciljevi Univerziteta u Beogradu su da obezbedi najviše standarde u visokom obrazovanju i naučno-istraživačkom radu i u skladu sa tim snažno podržava sve mere koje nadležne institucije u zemlji sprovode u cilju unapredjenja kvaliteta visokoškolskog obrazovanja'', navedeno je u saopštenju Rektorskog kolegijuma.

Poslednji komentari
  • vitez Vreme: 07.05.2015 14:22h

    Potukli su se i u "parovima" Mima i Ajfon .

  • drLaki Vreme: 07.05.2015 15:12h

    Ima li kvota u kladionicam ko je sledeci?

  • MrX Vreme: 07.05.2015 21:48h

    Ovaj ima facu za batine! ;)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP