Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LJAJIĆ OBEĆAVA

Prevareni turisti biće obeštećeni

Autor: Tanjug | 26.07.2015 - 09:21:00h | Komentara: 0

Ministar turizma Rasim Ljajić izjavio je danas da će građani koje prevarila turistička agencija "Uniko travel" biti obeštećeni od novca koji je agencija uložila kao obavezan depozit od 40.000 evra.

Povukao ekonomske ambasadore: Rasim Ljajić

Rasim Ljajić

- Moramo utvrditi tačan broj tih ljudi, biće dobro ako ih je zaista oko 100, jer će biti dovoljno novca - kazo je Ljajić RTS.

On je istakao da se moraju menjati i propisi, jer je neverovatno da isti čovek u dve godine, na isti način prevari gradjane i dodao da će se već naredne nedelje krenuti sa izmenama Zakona o turizmu kako bi se sprečile prevare.

Ministar je najavio i da će biti poštrene i kazne i kontrola.
Govoreći o saradnji sa BiH u oblasti turizma, koja je tokom posete tročlanog Predsedništva Beogradu definisana kao jedna od prioritetnih, Ljajić je naveo da je u razgovoru sa bosanskim kolegom Mirkom Šarovićem dogovoren zajednički nastup u inostranstvu.
- Razgovarali smo o manifestacijama, festivalima i drugim turističkim atrakcijama koje mogu biti primamljive i za turiste iz naših zemalja, ali i za turiste koji dolaze sa strane - rekao je Ljajić.

Dogovoren je zajednički nastup na velikom sajmu turizma u Moskvi, a zatim i u Londonu, podvukao je.
On je naveo da BiH godišnje poseti 50.000 turista iz Kuvajta i Emirata i da je Srbiji u interesu da te turiste dovedemo u zemlju, isto koliko je BiH u interesu da privuče turiste iz Rusije.
Ljajić je podsetio da je Srbija ukunula vize za turiste iz tih zemalja.
Treba iskoristiti trend da turisti koji dolaze iz daleka ne žele više da 15 dana provedu samo na jednom mestu, kazao je on i dodao da se razgovaralo i o mogućnosti da i BIH uvede vaučere, pa bi onda turisti iz dve zemlje mogli da ih koriste u obe.
Dodao je da je do sada evidentirano 7.260 prijava za subvencionisano letovanje u Srbiji.
- Ovo je pilot projekat, zadovoljni smo interesovanjem koje pokazuju gradjani, posebno penzioneri, jer oko 60 odsto prijavljenih čine penzioneri - rekao je ministar.
Ljaić je dodao da će Srbija nastaviti sa takvom vrstom pomoći gradjanima, kako bi se u turizmu produžila sezona. Cilj je da se dođe do 15.000 prijava.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP