Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEPOŠTOVANJE ZABRANE PROLASKA

Prevrnuo se šleper i zarobio oko 50 vozila!

Autor: Tanjug | 02.02.2014 - 09:21:00h | Komentara: 1

Svi putnici blokirani u snežnim nanosima na autoputu kod Feketića evakuisani su tokom noći, ali je jedan bugarski šleper, i pored zabrane, ušao na lokalni put Bačka Topola-Subotica, prevrnuo se i napravio zastoj usled čega je oko 100 vozila bilo zarobljeno, rečeno je jutros Tanjugu u Sektoru MUP-a za vanredne situacije.

Akcija spasavanja zavejanih kod Feketića

Evakuisano 1.700 ljudi

Organizacija Crvenog krsta Srbije saopštila je danas da u Backoj Topoli i u Malom Idjošu priprema i obavlja podelu hrane i toplih napitaka za sve osobe smeštene u Crvenom krstu, školama i Vatrogasnom domu i da je kod Bačke Topole i Malog Idjoša evakuisano ukupno oko 1.700 putnika.


U saopštenju je navedeno da danonoćno rade profesionalci, više od 100 volontera Crvenog krsta, kao i članovi nacionalnog tima za odgovor na nesreće Crvenog krsta.


U toku noći ekipa prve pomoći Crvenog krsta Bačka Topola zbrinula je i povređeno dete (strani državljanin) sa otvorenim prelomom noge, koje je nakon intervencije prevezeno do zdravstvene ustanove.

Pomeren bugarski šleper, ponovo prohodan put

Na autoputu kod Feketića danas je probijen čep kod Malog Beograda i Žednika koji je izazvao prevrnuti bugarski šleper a sva zavejana vozila su izvučena, saopšteno je u Operativnom centru Sektora MUP za vanredne situacijue.


Sa te lokacije 26 automobila, autobus, pet šlepera i dva mala kamiona, su krenuli ka Subotici, rečeno je u centru, koji su danas obišli ministar saobraćaja Antić i državni sekretar MUP-a Vanja Vukić.


Na autoputu kod OMV pumpe, kod Bačke Topole, u pratnji Žandarmerije i mašine za čisćenje snega - grejdera ka Novom Sadu je u dve grupe propušteno 15 automobila, pet kombija i autobus.

Oko 2.000 stranaca smešteno u školama u Bačkoj Topoli

Oko 2.000 stranih državljana, koje je zbog smetova put naneo u Bačku Topolu, smešteno je u dve škole i prostorije Crvenog krsta, a danas je proglašena vanredna situacija u toj opštini.


Vetar i dalje stvara smetove do četiri metra. zbog čega je proglašeno vanredno stanje.


Kako je Tanjugu izjavio član Kriznog štaba Ištvan Manić, na današnjoj sednici Štaba doneta je odluka da se proglasi vanredno stanje u Bačkoj Topoli.


Prema njegovim rečima, pojedina naselja u ovoj opštini su više od 48 sati odsečena od sveta, a oko 2.000 putnika iz inostranstva, koji su zbog smetova na autoputu preusmereni ka Bačkoj Topoli, smešteno je objektima osnovnih škola Nikola Tesla i Čaki Lajoš i objektima Crvenog krsta.


Prema Manićevim rečima, oko 200 putnika prespavalo je u kućama gradjana u Bačkoj Topoli.

Sa zavejanih automobila poskidani točkovi

Nekoliko automobila koji su bili zavejani na putu Stajićevo-Perlez su tokom noći obijeni, a sa nekoliko automobila poskidani su točkovi, saznaje agencija Beta.

O tome još nema zvaničnih informacija.

Zaglavljen autobus na putu Subotica-Bajmok

Lokalni putevi u Subotici jutros su prohodni, osim saobraćajnice Subotica Bajmok, gde je zaglavljen jedan autobus, dok je većina od 13 putnika iz vozila nastavila peške ka Bajmoku.


Otkazana je većina međugradskih polazaka autobusa, a mnogi inostrani prevoznici potražili prenoćište u Subotici.


Kako je Tanjugu rečeno u Javnom komunalnom predzeću Čistoća i zelenilo, svi lokalni putevi Subotici, koji su njihovoj u nadležnosti, prohodni su u punoj širini, a jedino je neprohodan deo puta Subotica Bajmok gde su mašine ovog preduzeća poslate kao ispomoć Vojputu kako bi i ovaj pravac bio probijen.

Vlasnici preuzimaju zavejane automobile kod Perleza

Zrenjaninska policija pozvala je danas vlasnike automobila zavejanih na putu Stajićevo a Perlez da se što pre jave kako bi preuzeli svoje automobile.

Kako je rečeno, vlasnici automobila trebalo bi da se prijave na punktu Saobraćajne policije, koji se nalazi na izlazu iz Stajićeva.

Rašćišćavanje magistralnog puta Zrenjanin-Beograd, na deonici Stajićevo - Perlez, privodi se kraju.

Od jutros evakuisane 22 osobe

Od jutros su evakuisane 22 osobe sa dela puta od Bačke Topole ka Feketiću gde je prevnuti kamion blokirao vozila, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a Srbije, svi su zbrinuti u prostorijama Crvenog krsta, a u toku je raščišćavanje puta.

Policija je apelovala na građane da ne idu na put i ne izlaze iz domova i dodala da su najugroženiji putni pravci u Srednjebanatskom, Južnobanatskom, Južnobačkom i Braničevskom okrugu.

Oni su podsetili da je tokom jučerašnjeg dana na putevima Vojvodine spaseno 860 osoba, kao i da su u evakuaciju uključene i Vojska Srbije, Ministarstvo saobraćaja i zdravstvene službe.

"Usled jakog vetra i visokih snežnih nanosa i do 5 metara, saobraćaj je obustavljen na autoputu E-75 u oba pravca od Subotice do Novog Sada. Trenutno je još oko 50 zavejanih vozila kod Feketića i Bačke Topole i u toku je intervencija uklanjanja snega i izvlačenje blokiranih vozila", saopštili su.

Načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić rekao je da je oko 40 vozila ostalo na autoputu Novi Sad-Subotica kod Feketića i da se radi na tome da danas budu deblokirana sva vozila.

Prevrtanje šlepera
Bugarski šleper se prevrnuo sinoć u kasnim satima na putu M22 Bačka Topola - Subotica i napravio zastoj i u koloni je još 50-ak vozila.
Jedan broj putnika je evakuisan, a zbrinuti se i oni koji nisu želeli da napuste vozila, rekao je Nikolić Tanjugu.

Nikolić je rekao da se na putu M22 ocekuje teška mehanizacija koja će skloniti šleper s puta kako bi zarobljeni mogli da nastave put.

Nikolić je rekao da kod Feketića ima još 40 blokiranih vozila.

"Plan za danas je da osposobi put Novi Sad - Subotica i put M22 koji je paralelan s njim i da se situacija prati u Vojvodini", rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, treba izdržati još danas jer se za sutra očekuje slabljenje vetra i on je apelovao na vozače i danas da ne kreću na put.

On je rekao da je juče bilo slučajeva da su neki odbili da budu evakuisani, da su ljudi brinuli o svojim vozilima, a posebno o kamionima gde ima vredne robe.

Nikolić je rekao da je juče bilo problema kod Zrenjanina zbog izuzetno jakog vetra koji je onemogućavao dolazak do zarobljenih.

"Spasioci, policija, svi su rekli da ovako nešto nisu doživeli, ovako jak vetar i sneg na putu", rekao je Nikolić.
Poslednji komentari
  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 02.02.2014 17:17h

    Ово шта се дешава у Срему, Банату и Бачкој, је саботажа тзв. Владе АП Војводина. Ово је за јавног тужиоца. Ово је за хапшење. Ово је аутономашка сепаратистичка сецесионистичка владајућа клика намерно урадила, тј. ништа није радила, како би се народу згадила Србија. Очигледно је да су успавани тзв. војвођани и даље дубоко спавали и тако ништа нису радили. Треба им одузети сву власт из руку. Да није дошла Војска са полицијом, механизацијом и ватрогасцима из осталог дела Србије, људи би страдали у сметовима. Шта је то у људском бићу владајуће клике у Новом Саду да толико мрзи Србе и Србију.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP