Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VLADIMIR MANDIĆ O SUDSKOM PROCESU

„Preživeo sam agoniju zbog lažnih optužbi”

Autor: Danica Ćuruvija | 29.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

„Očekujem da ću u drugostepenom postupku takođe da budem oslobođen, jer optužnica nema veze sa životom. Optužnica je čisto smeće, zbog kojeg sam se deset godina povlačio po sudu“, izjavio je juče za „Alo!“ Vladimir Mandić (34), bivši rukometaš i reprezentativac SCG, koji je sa svojim bratom od strica Draženkom Mandićem u martu prošle godine oslobođen optužbe za saučesništvo u pokušaju ubistva Dejana Markovića 2002. godine, bivšeg telohranitelja Vladinog oca Momčila Mandića.

Očekujem da ću i u drugostepenom postupku takođe biti oslobođen:  Vladimir Mandić

Očekujem da ću i u drugostepenom postupku takođe biti oslobođen: Vladimir Mandić | Foto: Vladimir Lukić

U Apelacionom sudu u Beogradu je održana sednica povodom žalbe koju je podneo zamenik javnog tužioca, a Vladimir Mandić i njegov brat od strica, negirali su da imaju bilo kakvu vezu sa celim događajem.


Dobio drugog sudiju

Kako „Alo!“ saznaje, žalbena sednica u beogradskom Višem sudu nije dugo zakazivana jer je sudija, koji je dobio predmet, na bolovanju. Zbog toga je predmet ustupljen sudiji Zoranu Saviću, koji treba da zakaže novo suđenje, preinači li potvrdi presudu.

- Bio sam u Apelacionom sudu na žalbenoj sednici i ponovo rekao da nemam veze sa incidentom koji se pominje u optužnici. Taj čovek, Dejan Marković, čak tri puta je menjao iskaz na sudu, i to dovoljno govori o kakvoj se osobi radi. Nadam se da će ovo biti primer ljudima da ne upiru olako prstom u nekog, kako bi iz toga izvukli neku korist.

Nadam se da će mojoj desetogodišnjoj agoniji povlačenja po sudu ubrzo doći kraj, a ja se uzdam u naše pravosuđe - rekao je juče za naš list Vladimir Mandić, koji je trenutno u Republici Srpskoj zbog poslova vezanih za građevinu.

Apelacioni sud u Beogradu će uskoro da donese odluku

Apelacioni sud u Beogradu će uskoro da donese odluku | Foto: Aleksandar Stanković


Iako je Više tužilaštvo pre nekoliko godina oslobodilo Mandića optužbe, Marković je nastavio da ga goni po privatnoj krivičnoj tužbi.
Prema optužnici, on je kritičnog dana zakazao sastanak sa Markovićem na Ušću. Međutim, čim je Marković izašao iz svog automobila, na njega je, prema optužnici, navodno nasrnuo Draženko i teško ga ranio u grudi hicem iz pištolja, a ranjeni Marković uspeo je nekako da pobegne i da se odveze do hotela “Balkan”, odakle je prebačen na Urgentni centar.

Nakon više održanih pretresa, poznati rukometaš i sin biznismena Momčila Mandića, oslobođen je u martu prošle godine krivice. Sud je zaključio da nema nikavih dokaza da je Vladimir Mandić počinio krivično delo za koje se teretio, a krivice je oslobođen i Draženko Mandić.
Poslednji komentari
  • Cem Vreme: 29.06.2014 09:55h

    Ovaj covek bas voli medijsku paznju. Pisalo se u novinama o posteno zaradjenom novcu njegove familije i u prilog tome govori da tata "posten"biznismen ima telohranitelje.

  • Ja Vreme: 29.06.2014 12:20h

    Da se kladimo u sve što hoćete, biće potvrdjeno...znam ...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP