Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

USKORO SA KNJIŽICOM KOD PRIVATNIKA

Pri kraju izrada lične karte privatnog zdravstvenog sektora

Autor: Tanjug | 08.05.2015 - 19:08:00h | Komentara: 0

Asocijacija privatnih zdravstvenih ustanova i privatnih praksi pri kraju je izrade lične karte privatnog zdravstvenog sektora, koja će pokazati broj ustanova, kao i bolničke, ljudske i tehničke kapacitete tog sektora, izjavila je danas predstavnica te asocijacije Dejana Ranković.

Papirne knjižice  odlaze u istoriju

Građani više neće šetati između dva sektora | Foto: Vesna Lalić

Ističući da je to prvi korak ka uključivanju privatnih ustanova u javni zdravstveni sektor, koji će doprineti boljem kvalitetu lečenja i skraćenju lista čekanja u državnim bolnicama.

- Uključivanje je u najboljem interesu pacijenata, da ne moraju da 'šetaju' između dva sektora", rekla je Ranković Tanjugu na Drugom zdravstvenom samitu održanom u Hotelu Metropol palas.

Ona je podsetila da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar pozdravio inicijativu za uključivanje privatnog sektora u zdravstveni sistem, dodavši da je upravo izrada lične karte prvi korak u tom pravcu.

- To je tek početak, stvar je kompleksna i čeka nas dugotrajan dijalog. Od devedesetih godina sve se kod nas menjalo, samo zdravstveni sistem nije, zato želimo da dodjemo do rešenja koja će biti dobra za naše pacijente, rekla je Ranković.

On je istakla da u Evropi postoje različiti načini na koji je privatni zdravstveni sektor integrisan u javni zdravstveni sistem, ali da ne možemo samo preuzeti neki model, već moramo dobro da ispitamo šta će biti dobro za naše građane.

- Intenzivno radimo, ali ne mogu da kažem kada bi to moglo da se desi. Ima još mnogo da se radi, ali uz dobru volju i u interesu pacijenata privatni sektor treba da bude uključen u zdravstveni sistem, poručila je Ranković.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP