Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MALVERZACIJE

Pribavio imovinsku korist od oko 395 miliona dinara

Autor: Tanjug | 01.07.2013 - 13:20:00h | Komentara: 0

Kruševačka policija odredila je meru zadržavanja vlasniku preduzeća "Gotlib - Gotliba", Z.P. (30) iz Varvarina, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.Kruševačka policija odredila je meru zadržavanja vlasniku preduzeća "Gotlib - Gotliba", Z.P. (30) iz Varvarina, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Postoje osnovi sumnje da je Z.P. tokom 2011. godine preko svog preduzeća izvršio uvoz robe iz Kine, u vrednosti od preko 350 miliona dinara, koju nije evidentirao u svojim poslovnim knjigama, navodi se u saopštenju policije.

U saopštenju se dodaje da se osumnjičeni tereti da je prodao robu nepoznatim kupcima "na crno", a da u poslovnim knjigama nije evidentirao prodaju te robe.

Postoje i osnovi sumnje, navodi se, da je u navedenom periodu Z.P. sa tekućih računa svog preduzeća podigao gotov novac u iznosu od oko 45 miliona dinara, koji potiče od prometa druge robe koji nije upotrebio za poslovne svrhe preduzeća već za sebe.

Policija je saopštila i da postoje osnovi sumnje da je navedenim radnjama Z.P. pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 395 miliona dinara.
Osumnjičeni će u zakonskom roku biti priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Kruševcu, navodi se u policijskom saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP