Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UNA SAVIĆ (2) IDE NA PRESAĐIVANJE KOŠTANE SRŽI

Prikupljeno 80.000 € za transplantaciju, pomoć i dalje dobrodošla!

Autor: R. Kantar | 14.02.2014 - 12:14:00h | Komentara: 4

“Presrećni smo! Hvala svima. I onima koji su nam materijalno pomogli, ali i onima koji su nas na druge načine podržavali. A bilo ih je puno. Una je presrećna. Šalje poljupce svima i kaže mi da u njeno ime pozdravim celu Srbiju i da jedva čeka da se vrati kući”, rekao je juče za “Alo!” Saša Savić, otac dvogodišnje Une, za čije lečenje je, uz pomoć ljudi dobre volje, prikupljeno preostalih 80.000 evra.

Una Savić / Foto: Aleksandar Dimitrijević

Una Savić / Foto: Aleksandar Dimitrijević

  • Una Savić / Foto: Aleksandar Dimitrijević | Foto:
  • Una Savić / Foto: Aleksandar Dimitrijević | Foto:
  • Una Savić / Foto: Aleksandar Dimitrijević | Foto:
 

„Hvala svima! Prava borba tek počinje, ali Una je borbena i preguraće”, poručio
je za „Alo!” Saša Savić, otac malene

- Kada su mi u banci rekli da je potreban novac prikupljen, bio sam presrećan. Ispunjen mi je san. Prava borba tek počinje, ali Una je borbena i preguraće to ona - dodaje Saša.

Gde možete uplatiti

pomoć za Unu
Dinarski račun: 205-9011005219862-38
Devizni račun: 9031019889411 RS 35205903101988941194
SMS 2205 (TELENOR, MTS, VIP) Cena poruke 100 dinara

Mala Una trenutno se nalazi u bolnici u Frankurtu, gde je nedavno završila treći ciklus hemoterapije. Njeni roditelji nadali su se da će terapija uroditi plodom i da devojčica neće morati da se podvrgne transplantaciji koštane srži, ali lekari smatraju da je to jedini način da se izleči. Porodica je uz pomoć donacija uspela da prikupi prvo 220.000 evra, a onda i ostatak novca, to jest 80.000 evra. Međutim, kako “Alo!” saznaje, u ovu cenu uračunati su samo troškovi transplantacije i 100 dana postoperativnog toka u karantinu. Ukoliko bude došlo do bilo kakvih komplikacija nakon operacije, roditelji će se ponovo naći u problemu da to finansijski podrže.

“Ukoliko novca nakon još neke uplate preostane, bićemo presrećni da taj novac preusmerimo nekom drugom detetu”, dodaje Saša za naš list.

Maloj Srni nedostaje još 9.000 €!

Srna Sedmak

Srna Sedmak | Foto: Oksana Toskić

I Srni Sedmak, jednogodišnjoj devojčici koja je rođena bez jednjaka, nedostaje još 9.000 evra za operaciju na koju treba da krene za 10 dana. Novac za pomoć Srni može se uplatiti na žiro-račun Unikredit banke: 170-10253952000-06, a otvoren je i humanitarni broj 6133. Cena poruke je 100 dinara.
Poslednji komentari
  • Dule Vreme: 14.02.2014 13:06h

    Kako mogu doci do Unine Face stranice? Zeleo bih da im uputim neku rec podrske!

  • mila Vreme: 14.02.2014 14:11h

    Da li je tacno da ce visak para koje su skupljene za malu Unu da se uplate Sergeju Trifunovicu u neki njegov fond i zasto bi se to radilo kada taj novac nije nikom konkretno namenjen a moze vrlo lako da se desi da kao mnogo puta do sada neko kome nije potrebno uzme taj novac za sebe? Privatne fondove je tesko kontrolisati i to je pogodno tle za malverzacije i koriscenje nesrecne dece da bi neko stavio pare u svoj dzep, Setimo se samo kako je Sergej napao Ognjanoviceve da njemu daju visak para iako su pretpeli najveci bol gubitka deteta a da se kasnije ispostavilo da su Ognjanovici posteni i da nista nisu uzeli za sebe vec su novac usmerili gde je i trebalo u bolnicu za lecenje druge dece, a naravno ne Sergeju u dzep.

  • cada Vreme: 14.02.2014 15:08h

    Mila, budi mila em draga i ne komentariši više ništa, molimte. Uni i njenim roditeljima pozdrav i držimo palčeve jako da sve bude ok.

  • Nena Vreme: 14.02.2014 18:10h

    Mila je potpuno u pravu. Setite se da je Sergej javno na B92 rekao da je predlagao Ognjanovicu da I ako su skupljene pare, to ne govori javno nego da narod I dalje uplacuje da se iskoristi ta pozitivna energija ili kako je on nazvao to sto srbi peru svoju savest. Iskustvo sa fondovima I organizacijom raznih humanitarnih dogadjaja govori da manje od 10% tih sredstava zaista ode onom kome su namenjena, jer se u medjuvremenu svi naplate za honorare, iznajmljivanje sale, majice, flajere...Ne sumnjam licno u Sergeja ali fond bi trebao da ima maksimalnu kontrolu I da zaposleni u fondu to rade pro bono. Kad su vec humanitarni.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP