Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HEMOFARM LEČI DEČIJE POZORIŠTE

Prikupljeno dva miliona dinara za pozorište "Boško Buha"

Autor: Tanjug | 13.02.2015 - 15:48:00h | Komentara: 0

Na humanitarnoj aukciji slika koju je Hemofarm fondacija organizovala sinoć u Domu vojske Srbije, prikupljeno je dva miliona dinara za pomoć obnovi pozorišta za decu "Boško Buha".

Aukcija je počela minutom ćutanja

Aukcija je počela minutom ćutanja | Foto: Tanjug 12. 02. 2015

Program je započeo minutom ćutanja kojim je odata pošta srpskim radnicima stradalim u požaru u Rusiji.
Učesnike aukcije i publiku pozdravili su predsednica Upravnog odbora Hemofarm fondacije glumica Tanja Bošković, generalni direktor Hemofarma Ronald Ziliger i direktor "Boška Buhe" Milorad Mandić.

Ronald Ziliger i Milorad Mandić Manda

Ronald Ziliger i Milorad Mandić Manda | Foto: Tanjug 12. 02. 2015

Aukcija je održana u okviru kampanje "Svim srcem", čiji je cilj da se prikupe sredstva za obnovu najstarijeg dečijeg pozorišta u Srbiji, pošto do sada prikupljena sredstva jesu značajno pomogla obnovu, ali nisu dovoljna. Na prodaju je ponuđeno 50 dela iz kolekcije Hemofarma - slike, akvareli grafike istaknutih umetnika poput Nikole Graovca, Janoša Mesaroša, Zuzane Halupove, Dragana Martinovića, Radislava Trkulje, Mihajla Bate Protića, Dragana Stojkova, Milana Blanuše...
Aukciju je vodio Bojan Muždeka. Ukupno su prodate 32 slike, neke po početnoj ceni, ali bilo je i dosta nadmetanja. Najveću cenu postigao je "Pejzaž" Mihajla Bate Protića - 1.400 evra, dok je "Mrtva priroda" Nikole Graovca prodata za 1.000 evra. Sva dela su prethodno bila izložena u Domu Jevrema Grujića, kako bi se zainteresovani kupci upoznali sa ponudom.
 
Veče u Domu Vojske upotpunili su glumci "Buhe", obučeni u kostime iz različitih predstava, koji su prisutne upoznali sa istorijatom ovog pozorišta. Od osnivanja 1950. godine, u "Buhi" je izvedeno više od 300 premijera. Scenu na Trgu Republike, koja nikada nije detaljno rekonstruisana, posetilo je, kako se procenjuje, oko pet miliona dece i njihovih roditelja i nastavnika.

Ronald Ziliger, generalni direktor

Ronald Ziliger, generalni direktor "Hemofarma" | Foto: Tanjug 12. 02. 2015

Sada će zahvaljujući donacijama biti zamenjene elektroinstalacije, postavljena nova scena, zavese, stolice i popravljen krov. Dok traju radovi ansambl nastupa u drugim beogradskim pozorištima, a u planu je da se na matičnu scenu vrati u oktobru ove godine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP