Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRESTOLONASLEDNICI

Prinčevi i princeze 21. veka!

Autor: I. K. - V. P. | 11.11.2012 - 00:26:00h | Komentara: 4

Među najperspektivnijim prinčevima i princezama 21. veka na rojalističkim portalima našao se i jedan Srbin, Aleksandar Karađorđević, sin našeg prestolonaslednika Aleksandra Drugog i njegove bivše supruge Marije da Glorije od Orleana i Braganace i treći u redu nasleđa srpskog prestola. Aleksandra pored naočitosti krasi i briljantno obrazovanje.

Aleksandar III Karađorđević

Aleksandar III Karađorđević

On je na univerzitetu u San Francisku diplomirao u oblasti medija i komunikacija i trenutno se nalazi na daljem usavršavanju u Americi u oblasti advertajzinga. Veliki je zaljubljenik u umetnost, a posebno u fotografiju, muziku, francuske filmove, a prati i aktuelne događaje u svetu. Uživa u surfingu, skijanju na dasci, ronjenju, muzejima, kuhinji, književnosti, tenisu, košarci i fudbalu. Nije mu stran ni dobar provod u slobodno vreme.

Evo ko prema pomenutim portalima mladom Karađorđeviću pravi društvo među svetskom prinčevskom elitom:

Šarlota Kaziragi (1986)

Šarlota Kaziragi (1986)
Poznata po besprekornom modnom ukusu i fotogeničnosti, ova lepotica dosta podseća na svoju baku Grejs Keli i majku princezu Karolinu. Iako je odrasla u Francuskoj, ona je četvrta u redu za tron Monaka.

Zara Filips (1981)

Zara Filips (1981)

Zara Filips je princeza po krvi ako ne po imenu. Njena majka, princeza Ana, htela je da njena deca žive bez formalnih titula da bi im život bio lakši. Zara se bavi konjičkim sportom i osvojila je zlatnu medalju 2006 godine.

Princeza Sikhanjiso (1987)

Princeza Sikhanjiso (1987)

Ona je ćerka kralja Msvatija Trećeg od Svazilenda, koji je poslednji apsolutni monarh na svetu. Poznata je po borbi protiv patrijarhalnog morala i tradicionalne kulture, kao i po nošenju zapadne odeće, a imala je i karijeru u hip-hop muzici. Trenutno studira dramu na Univerzitetu “Biola”, u Kaliforniji.

Andrea Kaziragi (1984)

Andrea Kaziragi (1984)

Prvi od troje dece kneginje Karoline od Monaka. On je drugi u redu za presto iza svoje majke, mada to može da se promeni ako se ispostave tačnim nedavne glasine o ženidbi princa Alberta od Monaka. Andrea je poznat po svom lepom izgledu i romantičnim vezama.

Veliki vojvoda Gijom (1981)

Veliki vojvoda Gijom (1981)

Njegovo obrazovanje uključuje i Kraljevsku vojnu akademiju u Engleskoj. Diplomirao je međunarodnu politiku na univerzitetu u Daramu, a sada nastavlja svoje studije u Švajcarskoj, gde studira geopolitiku. Veliki je zaljubljenik u američki fudbal.

Princeza Medelin (1982)

Princeza Medelin (1982)

Švedska princeza, koju prijatelji zovu Len, najmlađa je u ovoj kraljevskoj porodici. Odabirom garderobe u javnosti često pokazuje manjak konzervativnosti.

Iman bint Al Husein (1983)

Iman bint Al Husein (1983)

Ćerka je pokojnog kralja Huseina i kraljice Jordana Nur. Princeza Iman je poznata po svojoj vojnoj službi. Pohađala je britansku Kraljevsku vojnu akademiju “Sendhurst” i potom je služila u jordanskoj vojsci.

Princ Karl Filip (1979)

Princ Karl Filip (1979)

Posle sestre Viktorije, on je sledeći po pravu nasleđivanja švedskog trona. Zgodni princ se opredelio za studije grafičkog dizajna i od tada putuje i pravi dokumentane filmove.

Marija Anunsijata (1985)

Marija Anunsijata (1985)

Princeza od Lihtenštajna, grofica Rijetberg, ćerka kneza Nikolasa od Lihtenštajna i Margarete, princeze od Luksemburga.

Princ Hari (1984)

Princ Hari (1984)
Za razliku od brata, princa Vilijama, princ Hari živi kraljevski bezbrižno. Bio je tema mnogih novinskih naslova zbog pušenja marihuane, žurki, veze sa južnoafričkom naslednicom Čelzi Dejvi. U poslednje vreme poznat je i kao Heroj Hari zbog svog službe u britanskoj vojsci.

Šeik Hamdan bin Muhamed

Šeik Hamdan bin Muhamed bin Rašid al Maktum
Šeik Hamdam je sin šeika Muhameda bin Rašida al Moktoma, premijera i potpredsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, i vladar Dubaija. Šeik je imenovan kao krunski princ Dubaija u februaru 2008, prema dekretu njegovog oca.

Princeza Tsuguko (1986)

Princeza Tsuguko (1986)

Ova lepotica je rođaka japanskog cara i najstarija ćerka pokojnog princa Takamada. Vrlo retko je u medijima zbog strogih pravila u vezi s objavljivanjem informacija o carskoj porodici. Ova japanska princeza studirala je sociologiju na edinburškom univerzitetu.
 

Poslednji komentari
  • Milja Vreme: 11.11.2012 09:44h

    A od kad je latinoamericka glumica cerka kralja Huseina i kraljica Jordana Nur?Ta devojka se zove Karmen Viljalobos i Kolumbijka je.

  • sasa Vreme: 11.11.2012 10:38h

    Ovaj nas je klasicni ljakse...pogledajte samo tu facu...o "stajlingu" da i ne pricamo...kao da je vremeplovom stigao :)

  • Goran Vreme: 11.11.2012 16:11h

    Ne znam ciji je on prestolonaslednik ali moj i moje drzave nije. Da bar zna da govori srpski pa i da pomislim na to. Ovako....

  • nedjo Vreme: 11.11.2012 17:13h

    a mi imamo mileta kitica,soraju,staniju.... oce se menjate....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP