Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BIĆE SPROVEDENA ISTRAGA

Pripadnik obezbeđenja napao Vučića?!

Autor: Srna | 11.07.2015 - 18:11:00h | Komentara: 1

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da postoji mogućnost da napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića nije bio spontan već organizovan i da to treba da utvrdi istraga u koju bi trebalo da budu uključene sve bezbednosne agencije u BiH.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić napadnut u Srebrenici

Premijer Srbije Aleksandar Vučić napadnut u Srebrenici

Lukač je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da, na osnovu snimka, svi akteri napada moraju da budu identifikovani i uhapšeni, kao i da odgovaraju za svoje postupke.
- Na snimku se vidi da je jedno lice zadržano. Ne znam da li je uhapšeno pošto su ga ljudi iz Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH zadržali. Ako malo bolje pogledate taj snimak, videćete da je taj čovek nosio oko vrata akreditaciju što znači da je bio u funkciji obezbeđenja, ali je zloupotrebio tu poziciju i bio direktan napadač na premijera, istakao je Lukač.

On je naveo da mu se čini da napad nije spontan, već da je reč o malo većoj organizaciji, u režiji onih koji su hteli da naprave mnogo veći incident i da ponovo donesu zlu krv između Srba i Bošnjaka na ovaj način.

Ističući da ovakav napad nije smeo da se desi, Lukač je naveo da su i članice "Majke Srebrenice" rekle da je to napad na njih i na njihovo dostojanstvo.

 - Ako neko gazi preko grobova da ide da ubije nekog drugog, te ljude treba maksimalno osuditi - rekao je Lukač na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Komentarišući izjavu premijera Srbije da su u pozadini napada organizovane navijačke grupe, Lukač je rekao da je MUP imao informaciju da dolaze određene navijačke grupe iz Sandžaka, čak i da će biti dosta agresivni prema Vučiću, ali da u današnjem napadu nije reč samo o navijačima.

 - Tu je reč ne samo o navijačima, nego mnogim ljudima koji su krenuli prema njemu. Siguran sam da su njihovi navijački dani prošli, jer nisu to samo klinci od 17, 18, 19 godina. Sve smo te informacije koje smo imali prosledili policiji Srbije - rekao je Lukač.

On je ocenio da je premijer Srbije pokazao da je hrabar, s obzirom na to da je zanemario sve to da bi došao u Potočare i pružio ruku pomirenja koja ga je mogla "koštati i glave", te mu čestitao za hrabrost i zalaganje na pomirenju između Srba i Bošnjaka u BiH, ali i odnosa Srbije i BiH.

Komentarišući izjavu ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića, koji je napad na premijera Srbije okarakterisao kao pokušaj atentata, Lukač je rekao da može to da razume na osnovu onoga što se moglo videti.

 - Kako drugačije doneti zaključak ako jedna masa krene psujući i uzvikujući "ubij Vučića" nego da je pokušaj ubistva i pokušaj atentata - rekao je Lukač i istakao da danas nije bilo drugih incidenata na područjima koje obezbeđuje MUP Srpske.

On je ponovio da je više od 1.200 policajaca Srpske bilo angažovano na obezbeđenju trase, skupa i komemoracije u Srebrenici, a da je Direkcija obezbeđivala mezarje.

Premijer Vučić se nakon napada u Potočarima vratio u Beograd i održao vanrednu sednicu Vlade Srbije, a potom se obratio novinarima. Vučić je rekao da ruka pomirenja Bošnjacima ostaje pružena.

Poslednji komentari
  • hh Vreme: 12.07.2015 00:11h

    i naravno vi i dalje kao da se ništa nije desilo....samo uzgajajte otrovnu guju u Sanđaku...primite se posla dok vam koš nije kasno...valjda ste nešto shvatili ovih desetaka godina....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP