Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VUČIĆ OTKRIO

Prisluškuju me i zbog Zvonka M.

Autor: D.D. | 10.11.2012 - 13:10:00h | Komentara: 15

Vicepremijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da su od 1. aprila do 8. novembra u četiri navrata traženi listinzi telefonskih razgovora predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Vučić Aleksandar

BIće smena u policiji: Aleksandar Vučić | Foto: Đorđe Kojadinović


Vučić je, za Televiziju B92, izneo dokaze na koji način su on i predsednik Nikolić prisluškivani, počev od 2009, kada je to bilo vezano za člana stranke Vladimira Đukanovića, novinara koji je, kako je rekao, bio "na merama".
Poslednji slučaj prisluškivanja vezan je za izvesnog Zvonka M, a prisluškivan je i predsednik Skupštine Nebojša Stefanović, rekao je Vučić.
Vicepremijer je ponovio da će zbog ovoga biti promena u policiji, ali i da će biti promenjen zakon, kako bi se onemogućilo ovako nešto.

U periodu od 1.aprila do 8.novembra ove godine, Tomislav Nikolić se spominje u
103 B5 izveštaja o elektronskom nadzoru telekomunikacija i informacionih sistema, izjavio je FoNetu i B92 Aleksandar Vučić. On je napomenuo da je Nikolić u tom periodu ostvario samo jedan telefonski kontakt sa licem iz Republike Srpske (RS), inače zvaničnikom RS, prema kojem je primenjena mera.

U periodu od 1.aprila do 8.novembra ove godine Vučić se, kako je rekao, spominje u 84 izveštaja o elektronskom nadzoru telekomunikacija i informacionih sistema. U tim izveštajima su evidentirane njegove različite vrste komunikacija sa više posebno inostranih predstavnika. U tom periodu postoje i četiri urađena listinga Nikolića i četiri listinga Vučića, pri čemu je za Nikolića bio jedan neuspešan pokušaj od kada je postao predsednik Srbije. Za Vučića je, pri tome, kako je dodao, bilo jedno uzimanje listinga od kada je postao potpredsednik Vlade Srbije.

BIA i MUP izvadili 111.436 listinga

U periodu od 2006. do 2012.godine za potrebe BIA i MUP izvađeno je ukupno 111.436 listinga, izjavio je Vučić.

- Kada dobijete listing, nemate samo sve kontakte određenih osoba i delimični nadzor, već dobijete i kompletnu strukturu kretanja svakog čoveka, po baznim stanicama gde se nalazi - rekao je Vučić i precizirao da se podaci o listinzima beleže od 2006.godine, dok se podaci i evidencija geografskog lociranja mobilnih telefona beleže od 2007.godine.

Poslednji komentari
  • ANA Vreme: 10.11.2012 12:09h

    da samja na valsti a zalim se javno d a me "neko" prisluskuje svima bih stavila na taj nacin na znanje da sma nesposobna da valadam...ne cuh putina da s ezali da ga neko ovo ili ono...COVEK VLADA U SVOJOJ DRZAVI A NE KUKUMAVCI I NE PRAVI CIRKUS..JEDNOSTAVNO, RADI...A KADA SI PRAVI VLADAR ONDA ZNAS DA IMA STVARI KOJE SE OBAVLJAJU VAN JAVNOSTI...VUCIC POKAZUJE DA NIJE VLADAR

  • Maksim Vreme: 10.11.2012 12:24h

    Da li možemo ikako čuti i suprotnu stranu koja je to sve nezakonito tržila pa da nam bude sve jasnije.Možda oni znaju ko je taj izvesni Zvonko M. i da navedu razloge te njihove radnje.Ovo saopštenje je jako šturo a pompezno najavljivano!

  • ALEXEI Vreme: 10.11.2012 12:47h

    Pa kada je normalno da se traze listinzi predsednika drzave recite koliko puta i na ciji zahtev su trazeni listinzi Tadica?

  • l Milojko Vreme: 10.11.2012 13:09h

    Nikome ovde nije ništa jasno! - Zašto nisu krenuli od 2003.godine da istražuju takve slučaje? - Da li su on i Nikolić bili prisluškivani ili su razgovarali sa licem koji je zakonski prisluškivan odlukom suda za neko krivično delo? - Da li su njima ili tim licima vađeni listinzi? - Da li ima dokaza za te listinge? - Da li su te istražne radnje nad tim licima obustavljene i po kojoj osnovi bez obzira što su VIP ličnosti sa njima razgovarale? - Da li možemo čuti saopštenje suprotne strane koja je to nezakonski radila? - Možda oni bolje znaju ko je izvesni Zvonko M. i ostali i šta je tačno po sredi kriminal ili nesporazum? - Kako su oni mogli znati da su to baš vaši telefoni i da li im je trebao neko na to skrenuti pažnju? Ako je tačno da su pojedini pod istragom, sa vama i predsednikom razgovarali mobilnim telefonom to ih u svakom slučaju ne oslobađa krivice odnosno osnovane sumnje da su izvršili i vrše krivično delo poštovani podpredsedniče Vlade i da li će te i to detaljno proveriti?I

  • marko Vreme: 10.11.2012 14:30h

    To je Zvonko Mateovic svedok arkanovog ubistva, ne znam samo koji je on faktor

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP