Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRAMOTNO

PRIŠTINA: Apelacioni sud odbio žalbu Olivera Ivanovića o puštanju na slobodu!

Autor: Ekipa Alo! | 17.07.2014 - 14:05:00h | Komentara: 1

"Na žalbu protiv rešenja o produženju pritvora, koju je Ivanovićev advokat izjavio još 27. juna 2014 godine, Apelacioni sud u Prištini je odbio nakon tri nedelje, iako je rok za to 48 sati

Oliver Ivanović

Oliver Ivanović | Foto: Zoran Lončarević

Apelacioni sud u Prištini odbio je žalbu protiv rešenja o produženju pritvora za lidera SDP Olivera Ivanovića posle tri nedelje, iako je rok za to bio 48 sati, saopštila je danas Građanska inicijativa SDP.
"Na žalbu protiv rešenja o produženju pritvora, koju je Ivanovićev advokat izjavio još 27. juna 2014 godine, Apelacioni sud u Prištini je odbio nakon tri nedelje, iako je rok za to 48 sati, pošto se radi o ekstremnoj meri kojom se ograničava sloboda okrivljenog. To govori da kosovske sudove ne zanimaju prava okriljenog, niti ih zanima šta u žalbi piše, jer oni već imaju odluku", navela je GI SDP.
Pored toga, ističe se u saopštenju, zahtev za zaštitu zakonitosti protiv rešenja o određivanju pritvora Ivanoviću, koji su njegovi branioci, zbog brojnih povreda zakona učinjenih na štetu Ivanovića podneli još 15. maja ove godine, još nije rešen od strane Vrhovnog suda Kosova.
U saopštenju se ocenjuje da sve to govori kakav se postupak vodi protiv Olivera Ivanovića i potvrđuje postojanje dvostrukih aršina na Kosovu.
"Na Kosovu i Metohiji vladaju dvostruki aršini. Oliver Ivanović nema pravo ni da se o njegovoj žalbi na produženje pritvora reši u zakonskom roku koji je obavezan, a za to vreme Albanci, okrivljeni tzv. Dreničke grupe imaju pravo da, iako nisu bolesni, vreme umesto u pritvoru provode u bolnicama širom Kosova i Metohije, da iz njih izlaze i odlaze kuda žele i rade šta žele, čak i da pobegnu i da nakon toga ucenjuju sud, a da odgovorni tu činjenicu kriju tri dana i ispune im sve zahteve koje ovi postavljaju", naglaseno je u saopštenju.
Građanska inicijativa „Srbija, demokratija, pravda - Oliver Ivanović“ po ko zna koji put izražava svoje nezadovoljstvo i razočaranje načinom na koji se vodi krivični postupak protiv našeg lidera Olivera Ivanovića.
"Za dela koja su se desila pre 15 godina istraga se vodi tek sada, dokazi koji ne postoje traže se tek sada, završetak istrage se odlaže u nedogled, a za to vreme se Ivanović, bez ikakvih dokaza, drži u pritvoru već šest meseci", ukazala je GI SDP.
Ivanović je uhapšen krajem januara, zbog sumnje da je učestvovao u zločinima počinjenim na Kosovu tokom 1999. i 2000. godine, uključujući teško ubistvo.
Ivanović je jedan od pritvorenih Srba na Kosovu za koje je Vlada Srbije dala garancije da će u slučaju da mu se dozvoli odbrana sa slobode biti u svakom trenutku dostupan ovdašnjem pravosuđu.
Poslednji komentari
  • srpce Vreme: 17.07.2014 17:47h

    Proći će kao Šešelj jer je ova država luda!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP