Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER ALEKSANDAR VUČIĆ U BAZI ŽANDARMERIJE KOD MERDARA

Priština šalje teroriste na jug Srbije!

Autor: Bojana Jelovac | 01.09.2014 - 18:00:00h | Komentara: 2

„Više sam poziva dobio od mnogih međunarodnih predstavnika pre dve nedelje, kada je isključivana struja u Trnovcu i Bujanovcu, nego što sam primio telegrama i izjava saučešća povodom ubistva i terorističkog akta počinjenog nad jednim Srbinom. I niko se ne pita odakle toliki automati i čije su ih snage pustile, pa je do incidenta došlo. Postoje obaveštajni podaci da neko tu bandu organizuje i da postoje dva punkta gde se oni obučavaju...

Aleksandar Vučić kod Merdara

Premijer sa žandarmima na administrativnoj liniji

Bolja oprema i veća ovlašćenja Žandarmeriji,
Albancima neće pasti na pamet da divljaju

Postoje podaci da teroristi sa područja Podujeva kreću naoružani u krađu šume u dogovoru sa nekim zvaničnicima iz Prištine“, rekao je juče premijer Aleksandar Vučić obilazeći sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem pripadnike Žandarmerije u bazi „Merdare“.

Aleksandar Vučić kod Merdara

Podsećajući na slučaj žandarma Stevana Sinđelića, koji je preminuo posle ranjavanja u okolini Kuršumlije u napadu koji su izvršile šumokradice sa Kosova, on je poručio da veruje da Albancima iz opštine Podujevo „neće ubuduće padati na pamet da se služe terorističkim aktima i da divljaju u okolini ove baze“. On je rekao da ministar policije ima zadatak da spremi nove podzakonske akte koji će podrazumevati manja ograničenja u ovlašćenjima.

Aleksandar Vučić kod Merdara

- Sa pripadnicima Žandarmerije sam analizirao bezbednosnu situaciju i bezbednosne rizike, odnosno kako i na koji način je rukom albanskih terorista ubijen pripadnih Žandarmerije Stevan Sinđelić, kao i o tome šta može da se uradi da se bolje zaštitimo. Pomenuti akti biće pripremljeni u narednih 15 dana - najavio je Stefanović.

Aleksandar Vučić kod Merdara

Aleksandar Vučić kod Merdara

Više neće deset puta upozoravati pre nego što pucaju

- Sinđelić je bio veoma hrabar jer je sa teroristima hteo da se ponaša kao pravi profesionalac i da ih žive uhvati, a oni su to iskoristili i pucali mu u glavu iz automatskog oružja. Pritom, naš pripadnik, koji je u četvrtak ranio albanskog teroristu, deset puta je viknuo: „Baci pušku!“. Ovaj deset puta nije hteo da baci pušku. Ubuduće neće više vikati: „Baci pušku“. Žandarmerija će zato dobiti novu opremu kako bi efikasnije ispunjavala zadatke, ali i da bi se bolje zaštitila. Životi žandarma i policajaca za nas su veoma važni i ne možemo dozvoliti banditima i kriminalnim grupama da kradu i pljačkaju i ne samo to, nego da dolaze sa deset automatskih pušaka, koje služe samo za to da se ubijaju pripadnici srpskih snaga bezbednosti. To je organizovani kriminal! - objasnio je Vučić u poseti Žandarmeriji u kopnenoj zoni bezbednosti na jugu Srbije.

Muštuluk: Dobio si sina!


Premijer Vučić je juče u Merdarima i uhvatio muštuluk pripadniku Žandarmerije Nenadu Filipoviću, koga je obavestio da mu se rodio sin. Vučić je, naime, pozvao novinare da ga prate, napominjući da će saopštiti nešto što niko ne zna, nakon toga je prišao je Filipoviću i rekao mu: „Rodio ti se sin, čestitam, srećno, da je živ i zdrav!“, a zatim ga pozvao da skine opremu i ode kući.

Muštuluk

Nakon što im je komandant Milenko Božović detaljno uz mapu izneo podatke o tome u kojim oblastima je pokradeno i koliko šume i koliko je napada bilo, žandarmi su premijera i ministra ugostili u šatoru na doručku uz vojnički pasulj, voće i kolače.

Ko ne plati, nema struje


Vučić se navodeći da će albanski đaci u Preševu, Bujanovcu i Medveđi danas dobiti udžbenike na albanskom jeziku, ponovo osvrnuo na neplaćanje struje na jugu Srbije, napominjući da ne mari preterano za telefonske pozive koji tim povodom mogu da dođu iz različitih ambasada i da oni koji ga zovu mogu da računaju da je za tu priliku promenio broj telefona.

„Srbija je ispunila svoje obaveze i građani koji ispunjavaju obaveze prema državi imaće sva prava, a onima koji to ne čine, bez obzira na to da li žive u Beogradu, Kragujevcu ili bilo gde, biće isključivana struja i sve drugo. Ako neko voli da živi u mraku ili bez komunalnih usluga, država sa tim nema problem. Smatram da je to civilizacijsko dostignuće, te bi ljudi trebalo da znaju da kada imaju struju ili vodu treba i da je plaćaju - zaključio je Vučić.

Samo transparentno


Vučić je u juče poručio i da će konkursi za izbor direktora javnih preduzeća biti transparentni, tako da će svi moći da imaju uvid u biografiju svakog kandidata. Govoreći o autoputu Niš-Priština, čija je izgradnja predložena u Berlinu, rekao je da je „albanska strana želela da se ide preko Leskovca, da se vezuje za njihov pomoravski put, pa da izlazi na Prištinu, a da je naša želja da tuda ide toplički put, da izlazimo na Kuršumliju, pa da idemo na Podujevo, ka Prištini i Gračanici2.

Govoreći o akumulatorima za avione tipa MiG, koje je Rusija poklonila Srbiji, otkrio je da je Vlada raspisala tender, ali da je do donacije došlo na insistiranje ruskog predsednika Vladimira Putina. Tri aviona tog tipa od danas će biti na raspolaganju i Srbija će time prvi put nakon dugo vremena imati pun suverenitet na srpskom nebu kada je reč o „policijskom patroliranju“.

Poslednji komentari
  • Laki Vreme: 01.09.2014 21:15h

    Albance je toj raboti naučio hrvatski zlikovac Josip Broz i sada će to biti teško ispraviti.

  • Teodora Vreme: 03.09.2014 08:00h

    Zasto je to vandalizam? A zvrljanje kojecega po fasadama, cak i po mostu,ruzenje Beograda - to nije vandalizam!? Dokle vise sa vucicem? Da bar ima nesto sto je uradio za protekle godine? Ako se ne racuna priznanje Kosova, a za to je dobio bas odgovarajuce mesto, i fasadu i odgovarajuce trajanje grafita.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP