Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SMS MAFIJA

Pritvor za 13 osumnjičenih!

Autor: Ekipa Alo! | 30.11.2012 - 07:02:00h | Komentara: 1

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu odredio je juče na predlog tužilaštva pritvor do 30 dana za 13 osoba, osumnjičenih da su putem SMS prevara oštetili više od 160.000 građana za iznos veći od 32 miliona evra, izjavio je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Dušan Morača

Dušan Morača

Pritvor je određen Radetu Jovičiću, Radivoju Pušonji, Dušanu Morači, Savi Morači, Ivani Nikolić, Sretenki Morači, Jožici Plevniku, Aleksandri Đerić, Aleksandru Laziću, Zoranu Majdaku, Marku Aćimoviću, Čedomiru Tasovcu i Vladanu Petroviću.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da će u toku istrage uticati na svedoke ili ponoviti krivično delo, rekao je tužilac Radisavljević i naveo da će se petoro osumnjičenih, koji su uhapšeni pre tri dana - Vlado Stefanović, Marko Gajić, Marko Šolajić, Jasna Krsmanović i Branko Kostić - braniti sa slobode.

Tužilaštvo će sprovesti istragu protiv 18 osumnjičenih da su organizovanjem lažiranih kvizova i nagradnih igara izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prevara, pranje novca i neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela ili predmeta srodnog prava. Organizujući lažna takmičenja znanja, osumnjičeni su navodili gledaoce i slušaoce više radio i TV stanica da, pozivajući studio ili šaljući SMS poruke preko takozvanih kratkih brojeva, učestvuju u simuliranim kvizovima i nagradnim igrama.
Poslednji komentari
  • nevenka Vreme: 02.12.2012 00:31h

    Takvima i jeste mesto u zatvoru!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP