Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MILUN TRIVUNAC NOVI POMOĆNIK DUŠANA VUJOVIĆA

Privatizacija u rukama Dinkićevog eksperta

Autor: B. Jelovac | 09.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 8

Ministar privrede Dušan Vujović ove nedelje dobio je novog pomoćnika zaduženog za Sektor privrede i privatizacije, a kako saznajemo, reč je o Milunu Trivuncu (38), magistru ekonomije, koji nije stranačka ličnost, ali se na većini državnih funkcija u prethodne četiri godine našao na predlog Ujedinjenih regiona Srbije (URS). Trivunac je trenutno i u nadzornim odborima preduzeća “Energoprojekt” i “Jugoslovensko rečno brodarstvo”, gde prima nadoknade od 130.000 dinara.

Dušan Vujović

Dušan Vujović | Foto: Emil Čonkić

Trivunac, koji je krajem prošle godine, dok je bio na mestu savetnika u Agenciji za privatizaciju, dospeo u žižu javnosti, jer je istovremeno obavljao pet funkcija i ukupno mesečno zarađivao 330.000 dinara, kaže za “Alo!” da se već obratio Agenciji za borbu protiv korupcije i čeka odgovor da li i dalje može biti u odborima dva pomenuta preduzeća. Na naše pitanje da li je kadar URS-a, kaže:


- Nisam ni u jednoj političkoj stranci. To što sam sada od ove Vlade imenovan u ministarstvo, valjda pokazuje da nisam nikakav Dinkićev čovek. Radio sam i u inostranstvu i u mnogim investicionim fondovima i skoro pet godina u Agenciji za privatizaciju - kaže Trivunac za “Alo!”. On je u Ministarstvo privrede došao na mesto Mišele Nikolić na Vujovićev predlog, te ga je Vlada imenovala na to mesto. U Srbiji je karijeru u privatnom sektoru gradio u Erste banci i kao portfolio menadžer u beogradskom ogranku slovenačkog Društva za upravljanje investicionim fondovima “Ilirika”. Njegov uspon u državnim ustanovama počeo je u vreme vlade Mirka Cvetkovića.

Trivunac je u  Cvetkovićevoj  vladi obavljao pet funkcija, a sad je u dva UO, gde prima 210.000 dinara

Trivunac je u Cvetkovićevoj vladi obavljao pet funkcija, a sad je u dva UO, gde prima 130.000 dinara | Foto: privatna arhiva

- Državničku karijeru započeo je kod Nebojše Ćirića (URS), koji je od marta 2011. do jula 2012. u vladi Mirka Cvetkovića, posle svog stranačkog šefa Dinkića, bio ministar ekonomije i regionalnog razvoja. Trivunac je bio savetnik Ćiriću, a potom i član disciplinskog veća u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika - objašnjava naš izvor.

U decembru 2013. dospeo je u žižu javnosti jer se ispostavilo da, osim što je u Agenciji za privatizaciju rukovodilac projekata u odeljenju za koordinaciju poslova sa Ministarstvom privrede, zahvaljujući članstvu u još tri nadzorna i jednom upravnom odboru, mesečno zaradi 330.000 dinara. Osim 120.000 u Agenciji, kao član u nadzornim odborima u “Energoprojektu” i “Jugoslovenskom rečnom brodarstvu” primao je još 130.000 i plus 80.000 kao član nadzornog odbora u kompaniji “Tigar” iz Pirota.
Tada je na pitanje novinara kako uspeva da obavlja sve poslove, odgovorio: “Stižem sve, moram”, i napomenuo da odbori ne podrazumevaju puno radno vreme. Iz Agencije za borbu protiv korupcije su tada odgovorili da su “principijelno, dve funkcije u redu, a da je sve preko toga pitanje mere i stila”, iako Agencija tada nije zaključila da su te funkcije nespojive jedne s drugim.
Ipak, Trivunac se tada sam odrekao mesta člana Upravnog odbora Agencije za strana ulaganja SIEPA, gde je inače radio bez nadoknade. I SIEPA je takođe važila za agenciju sa uglavnom Dinkićevim kadrom, a Trivunac se, međutim, kako kaže za “Alo!”, odrekao mesta i u pirotskom “Tigru”.

- To sam učinio još ranije. Sada sam imao rok od tri dana, od imenovanja, da tražim saglasnost Agencije i odmah sam im se obratio. Na njima je da odluče da li su moje funkcije u “Energoprojektu” i “Brodarstvu” nespojive sa mestom pomoćnika, i ja ću to ispoštovati - kaže Trivunac.
Poslednji komentari
  • rodoljub zaharijevic Vreme: 09.07.2014 07:48h

    srbija cudna zemlja,nekom majka a nekom maceha,pa to ispada da se popnes na ringispil i okreci u krug,ako na ringispilu nema mesta onde sve po starom,samo sacekaj neko vreme i eto te opet u sedlu,svasta,pa se onda pitaju zasto mladi odlaze u beli svet,moraju od neceg da zive,jer ovi lesinari uzese sve za sebe,nema ljubavi bez bola.

  • dragan Vreme: 09.07.2014 07:56h

    opet ista ekipa sjaši kurta da zajašu ponovo

  • Giant Vreme: 09.07.2014 11:58h

    Šta očekivati imajući u vidu to da je šef kabineta AV bio čovek od najvećeg poverenja velikog experta i čuvar svih njegovih tajni i kombinacija. Pri tome, kadrovi velikog experta su zastupljeni na rukovodećim mestima i u ministarstvu finansija, dakle, ne samu u ministarstvu privrede.

  • milan Vreme: 09.07.2014 12:29h

    foteljaš

  • plata Vreme: 09.07.2014 12:39h

    a ja na zeleznici primam 30.000 din, i jos bi da nam uzmu 10%...ko zna , zna

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP