Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STANISLAVA PAK ISPROZIVALA LJILJANU SMAJLOVIĆ

Privatni ispad savetnice predsednika

Autor: B. J. | 08.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Savetnica predsednika Srbije za medije Stanislava Pak okrivila je juče predsednicu UNS-a Ljiljanu Smajlović za odluku Saveta za štampu, koji je odbio žalbu Tomislava Nikolića na pisanje listova „Blic“ i „Alo!“.

Ljiljana Smajlović i Stanislava Pak

Ljiljana Smajlović i Stanislava Pak

Smajlovićeva je na otvoreno pismo predsednikove savetnice odgovorila da je „neobjašnjiv neprofesionalni i lični ton kojim joj se Stanislava Pak obratila“.
- Predsednik je prvi (a i poslednji) put u životu, odlučio da se žali Savetu za štampu. Mislili smo – ko zna, možda nas iznenadite.

Kao što niste. Vrana vrani oči ne vadi, kaže naš narod! U vezi sa tekstom u „Blicu“, pod nazivom „Dok se Srbija davila, Nikolić pekao rakiju“, Savet kojem ste Vi na čelu, bavio se razmatranjem dileme da li u maju mesecu može ili ne može da se peče rakija...
Vi ste se baš uživeli u ulogu sudije koji je na laži osudio predsednika Republike. Ja bih rekla da je napisan loš scenario i da ste i sami odigrali ulogu u burleski koja ne bi bila posećena ni u najzabačenijem uličnom pozorištu“, ocenila je između ostalog Pakova u otvorenom pismu Smajlovićevoj, reagujući na odluku Saveta da naši listovi nisu prekršili Kodeks novinara.

Smajlović je povodom pisma koje joj je uputila Pakova, rekla da je „za žaljenje što je memorandum predsednika Srbije, izgleda, iskorišćen za privatni ispad”.

- Oni koji ne žele da ruše to samoregulatorno telo moraju da se pridržavaju pravila i kada im se odluke sviđaju - ali i kada im se ne sviđaju. Tako ja barem shvatam demokratiju i građenje nezavisnih ustanova - navela je Smajlovićeva.
Poslednji komentari
  • nina Vreme: 08.07.2014 07:58h

    kakav predsednik takva i savetnica,mada ona izgleda kao normalna !

  • руссиа томорров Vreme: 08.07.2014 17:10h

    Ljiljana Smajlović očigledno nije shvatila ulogu medija u političkom životu države. Kada bi mediji u bilo kojoj ozbiljnoj državi objavljivali šta im se prohte, brzo bi te države propale. Ako Blic i Alo nemaju ideje, nemaju odgovorne novinare ni urednike, pa ne znaju KADA, ŠTA i KAKO da objavljuju, dovoljno je da se obrate Predsedništvu, tj. g-đi Pak u vezi sa potrebnim instrukcijama. Nakon pripreme tekstova, nije teško dostaviti iste g-đi Pak na redakciju i pribavljanje Predsednikove autorizacije. Tako se ponaša odgovorno novinarstvo u ozbiljnim državama. Tako se neguje lik Predsednika i jedinstvo naroda. Tako se izbegava uznemiravanje javnosti i širenje panike. Tako rade pošteni novinari sa istančanim sluhom za patriotizam.

  • asid Vreme: 08.07.2014 20:08h

    One koji lažu ništa ne boli kao istina!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP