Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DARKO VLASAJ:

Privedeni Srbin: Bilo je strašno!
Tukli su me da ne bih imao decu!

Autor: Beta / Tanjug | 09.01.2013 - 14:25:00h | Komentara: 9

Darko Vlasaj, jedan od desetorice uhapšenih Srba koji su zadržani u Gračanici na Božić, optužio je danas pripadnike specijalne jedinice Policije Kosova (ROSU) da su ga brutalno pretukli u prištinskom sudu.

Darko Vlasaj (30) iz Leposavića smešten je na urološkom odeljenju kosovskomitrovačke bolnice.
"Ono što se meni desilo i ono što smo mi doživeli u Sudu u Prištini je strašno. Tukli su nas bez povoda, a šta bi se tek desilo da smo kojim slučajem nešto pogrešno uradili", rekao je Vlasaj novinarima dok su ga lekari pripremali za operaciju.

Nezadovoljan ručkom počeo da mlati!

Tukli su me bez ikakvog razloga: Vlasaj! | Foto: freedigitalphotos.net (ilustracija)

On ima teške povrede u predelu perineuma.
"Mene su tukli dok sam bio u toaletu, govorili su mi da to rade da ja nikada ne bih imao decu. Stavili su mi lisice na ruke, raširili noge i nemilosrdno udarali. Bilo ih je dvojica, terali su me da se umivam kako bih osvežio lice i zapretili da nikome ne smem da kažem da su me tukli", rekao je Vlasaj.
"Kada sam došao kod drugova uspeo sam da im kažem da niko ne pomišlja da ide u toalet jer će proći kao ja", dodao je.
Načelnik Urološkog odeljenja Dejan Denović rekao je novinarima da je pacijent primljem sa "povredama zadobijenim udarcem nogom i da mu
je povređena mokraćna cev".

rosu prelom

Milojević: Bili smo vezani i svi su nas tukli! | Foto: prelom

"Pacijent je otežano mokrio i u mokraći je bilo krvi. Zato je morao da bude stacionarno zbrinut, jer su takve povrede ozbiljne i spadaju u grupu teških telesnih povreda s dalekosežnim posledicama", rekao je Denović.


Jedan od privedenih mladića, Branko Milojević, rekao je danas da su ih sve tukli u zgradi policije i suda, ali i tokom transporta.

"Od paljenja sveća i obilaska svetinje došli smo do katastrofe, drago mi je da smo svi ovde", rekao je na konferneciji za novinare u Leposaviću Milojević i dodao da je to što su doživeli neopisivo.

"Prolazili smo kroz špalir u zgradi policije. Bili smo vezani i svi su nas tukli. Zatim mi je troje njih stavilo pojas oko vrata i pokušavali su da me dave. Onda me je jedan pitao odakle sam, a kada sam odgovorio on me je pitao da li je to u Republici Kosovo. Pošto nisam hteo da odgovorim nastavili su da me biju, iako sam bio vezan", kazao je Milojević.
Kako je rekao, policajci su ga tukli pendrekom, baterijskom lampom i kundakom od puške po celom telu.

"To što su hteli da čuju od nas - da zivimo u Republici Kosovo, nisu čuli, onda su nam puštali ratne pesme, a vozač je na sred ulice podigao ručnu, zaustavio vozilo, izvadio pištolj, naslonio mi na koleno i tražio da kažem da živim u Republici Kosovo. U sudu su me tukli dok sam sedeo i tražili da spustimo glavu jer smo paravojna formacija i četnici", naveo je Milojević.

Najteže povređeni od desetorice mladića je, prema njegovim rečima, prebijen u toaletu u zgradi suda, dok je trajao sudski postupak, a nasilju policije su bili izloženi svi, kako je rekao, neki više, neki manje.

"Sinoć, kada smo pušteni, isterani smo na ulicu u Prištini. Bili smo u strahu, bojali smo se za život, ali smo zaustavili dva taksi vozila prebacili se do Gračanice", rekao je Milojević

Policija Kosova je saopštila 7. januara da je u Gračanici uhapsila devetoro ljudi, jer su pratili obezbedjenje direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Aleksandra Vulina i ponašali se sumnjivo.
Međutim, oni su kasnije predati prekršajnom sudu u Prištini i optuženi za kršenje javnog reda i mira. Presuda treba da im bude izrečena danas, a svi su pušteni iz pritvora.

Krasnići: Žalbe će biti prosleđene nadležnim organima

Predstavnici Euleksa sastali su se danas sa Srbima privedenim posle Božićne liturgije u manastiru Gračanica i objasnili im proces podnošenja žalbi Policijskom inspektoratu Kosova, nakon čega će one biti prosleđene nadležnim organima, izjavio jeportparol Euleks-a Bljerim Krasnići.

Krasnići je u pisanoj izjavi povodom tvrdnje privedenih Srba da su pretučeni u zgradi suda u Prištini rekao da su se sa njima sastali predstavnici Euleks-a.

"Predstavnici Euleksa sastali su se sa pojedincima koji su bili uhapšeni i objasnili im proces podnošenja žalbi Policijskom inspektoratu Kosova. Ukoliko postoje bilo kakve pritužbe, uz saglasnost tih lica, informacije dobijene ovim putem će biti podeljene sa odgovarajućim nadležnim licima", rekao je Krasnići.

Poslednji komentari
  • Zix Vreme: 09.01.2013 14:50h

    Ako su ovo radili pred očima javnosti, šta li su tek radili sa nesrećnim Srbima pre nego što su im vadili organe na živo. Oko za oko, zub za zub.

  • Ivan Vreme: 09.01.2013 15:00h

    Reciprocitet!

  • Mile Vreme: 09.01.2013 15:54h

    Stalno izbegavamo da sami sebi priznamo činjenicu da na KiM neće biti mira, dok se dole ne spuste srpska vojska i policija! Da bi se to dogodilo u doglednoj budućnosti, potrebno je ozbiljno naoružavanje i dakako, spremnost na žrtvu. Jedini način da se to izvede je vezivanje Srbije za Rusiju i članstvo u evroazijskim bezbednosnim strukturama. Sve ostalo je, bojim se, mlaćenje prazne slame i gubljenje dragocenog vremena!!!

  • To brate Vreme: 09.01.2013 17:55h

    Srpska policija bije i stavlja u gepek.Fotogradije jasno pokazuju kako bije nasa policija.A ovo je cista laz jer nema ni jedne fotografije o navodno prebijenima

  • Stevan iz Kosovske Kamenice Vreme: 09.01.2013 21:47h

    Gospodine Vlasaj, oni su pokušali da Vas uplaše i onesposobe Imaćete Vi mnogo svoje dece za razliku od njih kojima decu drugi prave, a kada se rode sami ih ne prepoznaju ili su previše crna ili je osiromašen uranijum učinio svoje. Žalosno jeste za njih ali je istina.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP