Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DOBILI OCENE

Privrednici najslabije
ocenili rad Mrkonjića i Ilića!

Autor: Beta | 20.01.2013 - 11:13:00h | Komentara: 1

Ministri saobraćaja i gra]evina Milutin Mrkonjić i Velimir Ilić dobili su od privrede ocenu 2,6 za odgovornost u dosadašnjem radu, dok su najbolje ocenjeni potpredsednik vlade Aleksandar Vučić (3,9), premijer Ivica Dačić (3,7) i ministar trgovine Rasim Ljajić (3,7). To su rezultati istraživanje kojim je ispitivan rad 12 ministara i javnih funkcionera, a koje je sproveo Ipsos stratedžik marketing za potrebe Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Stručni tim NALED-a osmislio je i prvu metodologiju praćenja kvaliteta regulatornog okruženja - Regulatorni indeks Srbije (RIS), koji će zajedno sa istraživanjem stavova privrede biti predstavljen na konferenciji u sredu, 23. januara u Beogradu.

Milutin Mrkonjić i Velja Ilić

Najlošije ocenjeni: Milutin Mrkonjić i Velja Ilić | Foto: Beta

Na osnovu tog indeksa, javnost će svake godine moći da dobije objektivnu ocenu rada vlade.

Rezultati istraživanja, sprovedenog u novembru na uzorku od 251 privrednog subjekta, pokazuju da su preduzetnici delili funkcionerima znatno bolje ocene od preduzeća, dok su medju kompanijama srednje bile najviše kritične u ocenjivanju, a najbolje ocene davale su velike.
Iza prva tri čoveka vlade slede guvernerka Jorgovanka Tabaković (prosečna ocena 3,6), ministarka energetike Zorana Mihajlović (3,5), gradonačelnik Beograda Dragan Đilas (3,4), ministarka zdravlja Slavica Djukić-Dejanović (3,3), a ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić i ministar rada Jovan Krkobabić dobili su ocenu 2,9.
S druge strane, na pitanje koji je javni funkcioner najviše doprineo razvoju poslovnog okruženja u 2012, najviše glasova dobio je Dinkić, za koga se opredelilo 18 odsto ispitanika.
Prema ocenama privrednika, po uspešnosti u radu slede Dragan Đilas (9), Ivica Dačić (7) i Aleksandar Vučić (4). Četvrtina ispitanika smatra da nijedan funkcioner nije doprineo razvoju poslovnog ambijenta.
Kada je reč o ministarstvima odgovornim za izgradnju boljeg poslovnog ambijenta, privrednici najvišu ocenu daju Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine (2,9), kao i ministarstvima finansija, energetike, poljoprivrede i saobraćaja (2,8).
Na začelju su Ministarstvo rada sa ocenom 2,5 i ministarstva građevina i pravde sa prosečnom ocenom 2,4.
Poslednji komentari
  • Zoka Vreme: 20.01.2013 11:33h

    Pa kad je Mrka zaljubljen... :D

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP