Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZAVRŠEN „SRPSKI DAVOS”

Privrednici predlažu mere za oporavak ekonomije!

Autor: Ekipa Alo! | 16.03.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Jubilarni, 20. „Biznis forum“, protekao je u znaku konstruktivne saradnje i produktivne rasprave predstavnika privrede i države, a cilj dijaloga je bilo uspostavljanje održivog modela razvoja Srbije kroz nove inicijative reindustrijalizacije, zaključeno je posle trodnevnog većanja privrednika, bankara i državnika na Kopaoniku.

Na Kopaoniku smo „uz pljuge i  pivo raspravljali mnoge stvari  i kužili svijet“: Aleksandar Vlahović i Mlađan Dinkić u akciji

Na Kopaoniku smo „uz pljuge i pivo raspravljali mnoge stvari i kužili svijet“: Aleksandar Vlahović i Mlađan Dinkić u akciji

Poslednjeg dana „srpskog Davosa”, Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije najavili su da će u narednim nedeljama preko Nacionalnog saveta za privredni oporavak predložiti Vladi Srbije mere kako da se sprovede reindustrijalizacija i što brže oporavi privreda.

Kad nije ekonomista, onda je roker  u duši: Vlahović u lepom društvu

Kad nije ekonomista, onda je roker u duši: Vlahović u lepom društvu

Istovremeno, najviši državni zvaničnici pozvali su privrednike da učestvuju u stvaranju povoljnijeg regulatornog okvira, a naročito u pripremi Zakona o planiranju i izgradnji i Zakona o radu, čija neefikasnost najviše sputava poslovanje danas.

Toplica Spasojević o  uspesima ispod obruča

Toplica Spasojević o uspesima ispod obruča


Dok je javnost od 12. do 15. marta zvanično mogla da čuje predloge kako poboljašti ekonomsku, a time i investicionu klimu u zemlji, kamere nisu uspele da zabeleže pevanje Mlađana Dinkića, ministra finansija, uz sveopšte veselje poznatih privrednika, ali jesu „opasan“ dekolte ministarke Zorane Mihajlović, dodvoravanje novoj vladi Aleksandra Vlahovića, nekadašnjeg ministra i člana DS-a, kao i Toplicu Spasojevića u košarkaškom obračunu sa ostalim ekonomistima.

Retko nasmejan:  Zoran Drakulić

Retko nasmejan: Zoran Drakulić | Foto: Jelena Vučetić


Tokom formalnog dela zasedanja o potrebi za efikasnijom javnom upravom govorili su i strani investitori i predstavnici Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, upozorivši još jednom na potrebu da se smanji javna potrošnja i pokrenu strukturne reforme javnog sektora.

I Mia Zečević voli  privredna okupljanja

I Mia Zečević voli privredna okupljanja


Više od 500 učesnika prisustvovalo je „srpskom Davosu”, među kojima su bili premijer Srbije Ivica Dačić, ministri u Vladi Srbije, guvernerka Jorgovanka Tabaković, ali i najznačajniji poslovni ljudi iz svih oblasti privrede.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP