Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IPAK NAPLAĆUJU CARINU

Privrednici sa Kosova
traže objašnjenje, sutra sa Euleksom!

Autor: Tanjug | 12.12.2012 - 21:22:00h | Komentara: 0

Privrednici iz Kosovske Mitrovice zatražili su večeras da im šef pregovaračkog tima Beograda Dejan Pavićevic objasni zbog čega kosovski carinici na prelazu kod Jarinja traže da se roba namenjena severu Kosova carini.

Protest Srba zaustavio radove na prelazima

Administrativni prelaz Jarinje | Foto: Beta

Član opštinskog veća Kosovske Mitrovice Ljubiša Petrović izjavio je Tanjugu da su privrednici na sastanku u tom gradu nezadovoljni merama i primenom sporazuma o IBM koji se sprovodi na Jarinju i da je to razlog zbog čega su zatražili objašnjenje od Pavićevića.


Petrović je rekao da bi predstavnici privrednika sa severa Kosova trebalo sutra da se kod Jarinja sastanu sa šefom Euleks carine, od kojeg će zatražiti objašnjenje u vezi procedure vezano za uvoz robe koja je namenjena severu Kosova.

Na sastanku u Kosovskoj Mitrovici prisustvovalo je preko 50 privrednika iz ovog grada, a većina njih je rekla da su im kosovski carinici, od ponedeljka kada je počela primena sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima, tražili da robu namenjenu severu Kosova carine u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Privrednici sa severa Kosova ranije danas su sa skupa koji je održan u Leposaviću zatražili su da se poštuje zaključak Vlade Srbije sa sednice održane 6. decembra prema kojem na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak neće biti naplate carine i drugih dažbina za robu koja je namenjena severu Kosova.

Oni su istakli da se, od stupanja na snagu Sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima kod Jarinja 10. decembra, suočavaju sa problemima nemogućnosti uvoza robe na sever Kosova.

Privrednici sa severa Kosvoa su sa tog sastanka pozvali Vladu Srbije da se u skladu sa tačkom 8. njenog Zaključka od 6. decembra, suspenduje dalje sprovodjenje Sporazuma.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP