Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NI SERTIĆEVA ŠEFICA KABINETA NEMA FAKULTET

Privredu nam vodi sve sama „elita“!

Autor: I. Žigić | 26.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 32

Kad je bal, nek je maskenbal! Ministar privrede Željko Sertić u ministarsku fotelju je seo prošle godine sa sumnjivom diplomom privatnog beogradskog fakulteta Union, za koji ni sam nije siguran kada ga je tačno završio. Godinama ranije, kako je “Alo!” već pisao, ministar je bezuspešno pokušao da završi Višu školu u kojoj je pak za tri godine položio samo tri ispita, i to svaki sa šesticom!

Tata-mata:  Željko Sertić

Tata-mata: Željko Sertić | Foto: Vesna Lalić

Da se sličan sličnom raduje, najbolje dokazuje činjenica da je Sertić za državnog sekretara u svom ministarstvu postavio Dragana Stevanovića, čiji je put do diplome, privatne Više škole trajao čitavih nekoliko dana, a sam Stevanović nije ni znao da mu je škola bila u Sremskim Karlovcima, a ne u Sremskoj Kamenici!

Ali ni tu nije kraj. Još jedna u nizu “stručnih” u Sertićevom ministarstvu je šefica njegovog kabineta - Stojanka Radoičić, zvana Cica, koja istini za volju nema sumnjivu fakultetsku diplomu, već samo onu gimnazijsku!

Cica gimnazijalka

Cica gimnazijalka


Kako “Alo!” saznaje, Stojanka iliti Cica, formalno je prošle godine najpre zaposlena u Agenciji za privatizaciju (APR), i to na poziciju saradnika u kabinetu direktora. Međutim, nakon što je na čelo te Agencije došao Ljubomir Šubara, i Cicina pozicija je promenjena, pa je dobila novo radno mesto - Rukovodilac odeljenja za poslove koordinacije sa Ministarstvom privrede. To je Cicu formalno/neformalno dovelo direktno u sam centar Ministarstva privrede.

- Cica uopšte i ne boravi u Agenciji za privatizaciju, već je sve vreme u Sertićevom ministarstvu. To je opravdano i kroz dokumentaciju, sporazumom između Ministarstva i Agencije po kome je ona “pozajmljena” kabinetu ministra privrede. A kako novac prima u Agenciji, tu joj je plata 80.000 dinara - navodi izvor “Alo!”.
Ipak, kako kaže drugi izvor iz Sertićevog kabineta, Cica je na sličnim poslovima radila 15 godina, bila šef kabineta Predraga Bubala, te da je to razlog što je Sertić zadržao na toj poziciji.

Draganče genije

Draganče genije | Foto: RAS

 
- Ona stvarno nije diplomirala na Pravnom fakultetu mada je stigla skoro do kraja, ali je kvalifikovana za posao koji obavlja jer ga radi veoma dugo. Nije je doveo Sertić, on je praktično nasledio i zadržao, jer mu radi posao - kaže naš sagovornik.

Ministarstvo i APR bez komentara?!


“Alo!” je juče pokušao da dobije odgovore na pitanja šta Cica tačno radi, kolika joj je plata, šta ima završeno od škole, te gde sve inkasira novac, ali ni u Ministarstvu privrede niti u Agenciji za privredne registre nisu želeli da pričaju na tu temu. Iako nam je nezvanično potvrđeno da Stojanka radi i u Sertićevom kabinetu i u APR-u, zvanično su ostali nemi na sva pitanja o Cici.

Poslednji komentari
  • misho Vreme: 26.03.2015 07:46h

    kako vas nije sramota pisati nebuloze o kadrovima koji podižu zemlju iz blata u oazu blagostanja,sreće i procvata.sve su to stručnjaci iz svojih oblasti koji se nesebično daju napaćenom narodu i zato znajte kada rušite njih rušite i Vladu i njenog premijera.i to u momentu kada mu i drugi prete.zato ispoljite prema Vladi,premijeru i njegovim izabranicima bar malo ljubavi.jer i diplomu za kratko vreme nije lako dobiti.ja sam za moju gulio po dvadeset sati dnevno i zaslužio je u roku.

  • Vesna Vreme: 26.03.2015 07:54h

    A sta ce im fakultet? Kome u 21-vom veku treba fakultet u Srbiji?

  • Charlie Vreme: 26.03.2015 08:08h

    Necu ni da psujem ni da prozivam samo cu da pitam DOKLE?!?!?! Dokle bre vise???

  • 021 Vreme: 26.03.2015 08:19h

    Nemojte ljudi postvljati nezgodna pitanja,to vlast nevoli.Pišite da su našim rukovodiocima male plate, bedno žive,a ne pište kako smo siromašni, kako nam je sve gore i gore,kako se zapošljavaju partiski kdrovi, kako nisu obrazovani i sposobni sve najružnije, da vode državu nesposobni , neobrazovani,da ima puno savetnika nad savetnicima i da svaki poslanik ima savetnika itd itd.

  • istrazivacko novinarstvo Vreme: 26.03.2015 08:25h

    Bar je lako naci odgovore na sva ta pitanja u transparentnoj Srbiji....ne odustajte

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP