Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OČAJNIČKI GEST SAMOHRANE MAJKE

Prodaje bubreg da prehrani decu!

Autor: Slaviša Milenković | 17.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Nezaposlena samohrana majka Ivana Batlak (37) iz Kruševca prodaje bubreg, i to na Fejsbuku! Na očajnički gest se odlučila jer od socijalne pomoći i dečjeg dodatka ne može da prehrani dva maloletna deteta i plaća stanarinu.

Od muke sam  nepoznatog  čoveka molila da  mi da 200 dinara  kako bih deci  spremila obrok

Od muke sam nepoznatog čoveka molila da mi da 200 dinara kako bih deci spremila obrok | Foto: S. Milenković

- Očajna sam, i jedini izlaz vidim u tome da prodam bubreg i tako dođem do nešto para. To je jedino što mogu da ponudim, a što je moje. Nemam više snage ni obraza da pozajmljujem novac, da upadam u dugove, da me presreću po ulici. Pre nekoliko dana sam u očajanju na ulici presrela nepoznatog čoveka i molila ga da mi da 200 dinara kako bih deci spremila obrok. Bez reči mi je dao, a mene je posle toga bilo stid – suznih očiju, dok drži sina u naručju, priča Ivana.


Ima ćerku od 14 godina i sina od 17 meseci. Žive od 15.000 dinara socijalne pomoći i dečjeg dodatka u privatnom stanu koji plaćaju 100 evra.
- Prvi muž je bez posla i ćerki povremeno, kada ima, daje po nekoliko hiljada dinara. Sina sam dobila u vanbračnoj vezi sa čovekom koji je takođe ostao bez posla. Ne viđa dete jer kaže da nema šta da mu pruži. Majka mi je penzionerka i ima malu penziju.
Mislila sam da se, barem privremeno, preselim kod nje, ali ona se plaši da ću joj praviti velike troškove. Brat mi živi u Beogradu i ponekad pošalje po 1.000 dinara. Proletos sam dobila jednokratnu pomoć od 4.000 dinara od centra za socijalni rad, i to je sve. Prave pomoći ni od kuda, zato i nudim bubreg – dodaje Ivana.

Kršeći ruke, ova majka priča da joj je najveći problem da deci obezbedi hranu. Sprema im čorbice, jela od paprike, poneko jaje. Meso je retko na jelovniku.

- Sin ima 17 meseci i još uvek ga dojim. Kada prestanem, mogla bih da počnem da radim. Ranije sam radila na benzinskoj pumpi, u agencijama, čuvala stare osobe, čistila po zgradama. Nije me stid nijednog posla, samo da mogu deci da priuštim osnovne stvari - vajka se Ivana.

Na primedbu da je prodavanje organa kažnjivo, nemoćno sleže ramenima. Kaže da ne zna kolika je cena bubrega na ilegalnom tržištu ljudskih organa.
Poslednji komentari
  • goja Vreme: 17.10.2014 15:19h

    humani centri placamo ih iz budjeta da okrenu glavu. od ovakvih slucajeva ali sebi trpaju u djep rasna mita da bi nekom dali nesto ko vec ima to je olos u centrima a ministar i nezna sta mu rade u centrima na resenje cekas od 3do 5 meseci cekam dacu ih u novine sve pisem i skupljam

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP