Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KRIZA

Prodavao svoj bubreg, pa završio na sudu zbog trgovine ljudima!

Autor: Večernje Novosti | 04.12.2014 - 12:42:00h | Komentara: 0

Oglas objavljen na jednom internet sajtu da se za 12.000 evra nudi na prodaju bubreg, nije privukao samo pažnju onih kojima bi transplantacija spasila život, već i novosadske policije, koja je uspela da dođe do prodavca organa.

Reč je o tridesetogodišnjaku iz okoline Novog Sada, koji je izlaz iz teške finansijske situacije video u prodaji svog organa. S obzirom na to da se ovaj čin podvodi pod delo trgovine ljudima, napisana mu je i krivična prijava.
To je jedna od četiri krivične prijave za trgovinu ljudima koje je novosadska policija napisala od početka godine. Tužilaštvu je prosleđeno i pet izveštaja o delima za koje postoji sumnja da je reč o trgovini ljudima.
Istražujući jedan slučaj zanemarivanja deteta, inspektori su došli do zaključka da je po sredi radna eksploatacija koja se takođe podvodi pod trgovinu ljudima. Takođe, vrbovanje za prostituciju spada u ovo krivično delo.
U Novom Sadu je, po rečima Zlatka Ćorovića iz PU Novi Sad, uspostavljena lokalna mreža za borbu protiv trgovine ljudima. Pored policije, uključeni su i Centar za socijalni rad i tužilaštvo, koji međusobno razmenjuju podatke o konkretnim slučajevima, ali istražuju i one gde postoji sumnja da je reč o trafikingu. Zajedno sa Crvenim krstom u nekoliko novosadskih srednjih škola i na Medicinskom fakultetu održane su edukativne tribine na ovu temu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP