Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RUPE U ZAKONU SRBIJE I CRNE GORE

Prof. Bešić ima stalni posao na dva fakulteta!

Autor: E. A. | 04.08.2013 - 22:40:00h | Komentara: 9

Koristeći rupe u zakonu, dr Miloš Bešić, profesor na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu, ima dve radne knjižice sa dva univerziteta. Naime, on je redovni profesor na Fakultetu političkih nauka u Crnoj Gori i na FPN-u u Beogradu. Ovaj slučaj je otkriven pre nekoliko meseci na Univerzitetu u Beogradu i izazvao je ogorčenje među Bešićevim kolegama, dok nije utvrđeno da je to po našem zakonu moguće?!

Prof. Miloš Bešić

Prof. Miloš Bešić

- Da smo članice EU, profesori ne bi mogli da imaju dva stalna zaposlenja. Međutim, između Srbije i Crne Gore ne postoji takav vid provere, te je i našim profesorima to dozvoljeno - objašnjavaju u rektoratu Beogradskog univerziteta. O ovome je pre godinu dana pisao i crnogorski list “Dan”.

Tada su iz tamošnjeg Ministarstva rada saopštili da „nema zakonske smetnje da univerzitetski profesori mogu u isto vreme biti zaposleni na dva fakulteta u dve države i takav rad nije u suprotnosti sa Zakonom o radu Crne Gore”. “Alo!” je od Ilije Vujačića, dekana Fakulteta političkih nauka u Beogradu, tražio odgovore vezano za slučaj dupliranog stalnog zaposlenja prof. Bešića, ali odgovori nisu stigli do zaključenja ovog broja. Profesor Bešić tada je „Danu” rekao da sve što radi je u skladu sa zakonom, da ispunjava sve obaveze prema UCG i da nikog ne „treba da zanima šta radi u drugoj ili petoj državi”, te da zna da još 24 profesora na UCG rade kao on.
Poslednji komentari
  • Ahmad Nedzad Vreme: 05.08.2013 03:27h

    Uzasno iritantan lik, voli da se samohvalise, na privatnim fakultetima je dolazio obucen u bajkerska odela, pusio cigarete tokom predavanja. Fuj! A voli da promovise 'evropske vrednosti' recimo.

  • dragan Vreme: 05.08.2013 07:49h

    koga da uci ovaj pa faca mu govori da je krimos

  • DSV Vreme: 05.08.2013 09:57h

    Vlast i PREDSTAVNICI NARODA su tu da ZAPUSE RUPE! E sad sto nece i to je DEO PITANJA O KORUPCIJI! NEKO DVA A NEKO NI JEDAN POSAO -ZIVELA SRBIJA . ZIVELA VLADA I BORBA PROTIV SIROMASTVA!

  • Petar Vreme: 05.08.2013 10:25h

    Ima facu pravog intelektualca,

  • Kolio Vreme: 05.08.2013 10:31h

    Kaže "da smo u EU". Pa u EU (gde ne ubrajam naše istočne komšije) plate profesorima bi bile znatno veće. Profesor na fakultetu je jedno veliko zvanje i profesija, a kod nas se za takvu funkciju dobija patetična plata. Normalno je da svi oni rade nekoliko poslova.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP