Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POPIS OTKRIO JAVAŠLUK NA POLJOPRIVREDNOM FAKULTETU

Profe kući odnosile bojlere i čiviluke?!

Autor: Milan Dudvarski | 25.06.2015 - 19:45:00h | Komentara: 2

Komisije na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu, koje su oformljene na zahtev Agencije za borbu protiv korupcije utvrdile su da su zaposleni na ovom fakultetu godinama odnosili fakultetsku imovinu - bojlere, orman sa policom i maskom za lavabo, kasetu sa točkićima, vitrinu sa čivilukom i vratima, televizore, kompjutere...

„Komisija je utvrdila da nedostaje tušta i tma stvari. Međutim, imena nisu pominjana jer, navodno, nisu hteli da izlože sramoti

Prema rečima bivšeg radnika fakulteta Slobodana Đorđevića nešto od imovine je vraćeno, jedan deo je nadoknađen, a komisija je za pojedine stvari navela da su bačene (bojler, „nokia“ telefon), jer su se u međuvremenu pokvarile.


- Javašluk traje godina unazad. Dok sam radio na fakultetu, lično sam 2001. godine video kada jedan profesor odnosi kući laptop, televizor, štampač... A verujte, tada ta imovina uopšte nije bila jeftina. A i da jeste ona je kupljena parama fakulteta - naveo je Đorđević.

On ističe da je dao dokaze Agenciji za borbu protiv korupcije za otuđivanje fakultetske imovine i da je ona naložila da se uradi popis.
- Svaki Institut u okviru Poljoprivrednog fakulteta je dobio komisiju koja je radila na popisu imovine. Utvrđeno je da nedostaje tušta i tma stvari. Međutim, imena nisu pominjana jer, navodno, nisu hteli da izlože sramoti zaposlene. Pojedina imovina je nadoknađena. Ali se postavlja pitanje da li je plaćen iznos koliko je prilikom nabavke vredela neka stvar ili je isplaćena sadašnja vrednost - navodi Đorđević.

On navodi da izveštaj o popisu koji je urađen na fakultetu profesori nisu hteli da potpišu, jer je u toj komisiji nedostajalo dva člana. Uprkos tome kontrola je utvrdila da recimo iz Instituta za prehrambrenu tehnologiju između ostalog nedostaju multipraktik, konferencijska stolica, vaga, fotelja, ručni frižider, sudopera. Iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo odnet je aparat za kafu, okrugli trosed “Bingo”, protočni bojler...

Bez komentara dekana


Redakcija „Alo!“ je pozvala Poljoprivredni fakultet i od dekana dr Milice Petrović zatražila objašnjenje u vezi sa imovinom. Međutim, sekretarica u dekanatu je zamolila da pošaljemo pitanja elktronskom poštom, pa će ona obavestiti dekana, koji je bio na sastanku. Do zaključenja ovog broja redakciji „Alo!“ nije stigao nikakav odgovor na pitanje koje smo poslali.

Poslednji komentari
  • Sonja Vreme: 25.06.2015 23:13h

    Ja sam odavno rekla da ovaj fakultet treba zatvoriti i jednostavno ugasiti. Prvo zato što inženjeri agronomije ne trebaju nikome, najmanje se zapišljavaju, gleda se na njih kao na nižu vrstu, ..... Nažalost ja sam to iskusila na sopstvenoj koži i o poslu mogu samo da sanjam. A drugo, pogledajte čime se bave zaposleni, Kradu imovinu. Pa gde ćete gori fakultet. Ne mogu da oprostim sebi što sam studirala tamo i što sam izgubila vreme i sada mogu da se slikam sa tom diplomom.

  • vitez Vreme: 26.06.2015 09:14h

    Ha,ha, pa oni kradu ono što se našlo tu. Tako krade svako ono sa čim raspolaže, neko stvari a neko lovu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP