Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UČITELJICA ZA PRIMER

Profesorka geografije donirala kožu svojoj učenici!

Autor: Jugmedia.info | 02.09.2014 - 13:39:00h | Komentara: 3

Učenica trećeg razreda gimnazije Milica Stanković(17) i njena razredna Suzana Stanković (44) uspešno se oporavljaju na Odeljenju plastične hirurgije pri VMA nakon trasplatacije kože čiji je donor učenici bila upravo profesorka.

Milica Stanković(17) i njena razredna Suzana Stanković

Milica Stanković(17) i njena razredna Suzana Stanković | Foto: Jugmedia

Ova humana i hrabra žena, majka troje dece prijavila se kao donor kože nakon što je Milica u saobraćajnoj nezgodi 24.februara zadobila teške telesne povrede, piše jugmedia.info

Milica je jedva izvukla živu glavu jer je imala teške povrede, otvorene prelome potkolenice, ruku, ključne kosti…. Nakon zbrinjavanja u niškom Kliničkom centru lečenje je nastavljeno na VMA. Zbog velikog oštećenja morala je da se uradi transplantacija kože, i najpre je donor bio otac ali to nije bilo dovoljno.

- Njena majka Dragana mi se požalila kao razrednom starešini da imaju probleme sa transplatacijom kože jer ne mogu naći odgovarajućeg donora. Nije ni sanjala da ću se ja javiti kao donor. Uradila sam to bez sekunde dvoumljenja i razmišljanja, priča profesorka – Imala sam u vidu da se bliži početak školske godine i da će moja deca krenuti u novu školsku godinu bez majke, ali je ljudski život ipak najvažniji. Kao majka i pedagog nisam mogla da donesem bolju odluku, kaže profesorka koja veli da ne mari za ožiljke.

Milica još ima jake bolove i posebno su problematična previjanja. Hirurg Jefta Kozarski koji je operisao nagovestio je da će oporavak biti dug i zahtevan.

- Nemam reči da opišem moju profesorku. Ona bi to uradila za svakog učenika, svako dete. Prosto, ona je takav čovek. Pre mene će otići svojoj kući i već znam da će mi puno nedostajati jer sam sa njoj podelila najteže trenutke mog života - priča Milica.

Profesorka Suzana je u Vladičinom Hanu i od ranije poznata po svojoj humanosti – do sada je 30 puta dala krv. Aktivista je Crvenog krsta i zahvaljujući njenom radu i požrtvovanosti, svoju ideju da pomaže ljudima u nevolji prenela je i na svoje učenike u gimnaziji, tako da su i oni aktivisti Crvenog krsta u Vladičinom Hanu.

Poslednji komentari
  • milka Vreme: 02.09.2014 14:35h

    bravo za profesorku!

  • N.N. Vreme: 02.09.2014 14:59h

    Šteta što ovo niko ne komentariše. SVAKA ČAST ZA PROFESORKU !!!!

  • ljiljana Vreme: 02.09.2014 19:58h

    Ako neko ima dusu, srce, ako ga je dragi Bog blagoslovio plemenitoscu, ljudskoscu, dobrotom, to ovako izgleda. Bravo postovana profesorko, ovo je najveca lekcija koju ste odrzali do sada. A doniranjem krvi, odavno vi drzite prave lekcije!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP