Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VELIKA ČAST

Profesorka iz Srbije medju najboljima na svetu

Autor: Tanjug | 23.12.2014 - 14:40:00h | Komentara: 1

Direktorka Savremene gimnazije u Beogradu Svetlana Belić Malinić osvojila je drugo mesto na prestižnom takmičenju za najboljeg nastavnika 21. veka, nagradu koju svake godine dodeljuje "Pearson", jedna od najcenjenijih i najvećih obrazovnih ustanova na svetu.

Svetlana Belić Malinić

Svetlana Belić Malinić | Foto: Fejsbuk

 
Nagrada joj je uručena u Hong Kongu na Sedmoj godišnjoj konferenciji o učenju u 21. veku. Inače, ovo je prvi put da nastavnik iz Srbije dobije takvu nagradu. Od 8.700 nastavnika iz čitavog sveta koji su učestvovali u takmičenju, organizatori su nominovali samo 31 nastavnika, a profesorka Svetlana je ušla u najuži krug troje finalista i osvojila drugu nagradu, navodi se u saopštenju.

Nagrada za najboljeg nastavnika 21. veka dodeljuje se nastavnicima i školama koje pokažu izvanrednost u upotrebi tehnologija za lakše i bolje sticanje znanja. Nagrada je izuzetno cenjena jer je dodeljuje Pearson, koji danas postavlja svetske trendove u obrazovanju.

Nijedan nastavnik ili škola iz Srbije nisu do sada bili nominovani na ovom prestižnom takmičenju. Ono što je Svetlanu izdvojilo u odnosu na ostale takmičare je inovativan i originalan pristup radu sa decom, koji je opisala u svom naučnom radu i pretočila u video-klip kojim se predstavila žiriju.

U tom video-klipu ona je pokazala kako su je ćerka i učenje sa njom inspirisali da primeni ovakav princip rada i na drugu decu u školi. Ona je dodala da je izuzetno srećna što je pomogla da Srbija na ovaj način bude prepoznata u svetu kao zemlja koja pomaže učenicima da razviju tehnološke veštine 21. veka.

Svetlana u Savremenoj gimnaziji kreira potpuno inovativan program učenja, koji učenike inspiriše na kreativno mišljenje, a gradivo savladavaju uz pomoć najsavremenijih metoda učenja. Cilj joj je, kako kaže, da od učenika u Savremenoj gimnaziji, koja je novootvorena internacionalna srednja škola, stvori uspešne građane sveta, školovane u Srbiji, koji će biti potpuno spremni da prihvate znanja i veštine 21. veka.
Poslednji komentari
  • Milutin Vreme: 04.01.2015 20:09h

    Čestitke koleginici na modernom pristupu u nastavi. Imam samo jedno pitanje, nije baš lako. Kako motivisati učenike da čitaju sredjoškolsku lektiru, tj.književna djela koja su u programu za srdnju školu? Lako je odraditi dobar čas i povezati modero vrijeme i vrijeme iz kjiževnog djela kada su učenici pročitali djelo. Kako da motivišemo one koje neće da čitaju bilo šta??? A i oni su učenici i prisutni su na času. Volio bih čuti mladu i perspektivnu profesoricu i direktoricu napredne "Savremene gimnazije", kako bi ona riješila ovo pitanje. Možda bismo im mogli preporučiti neku drugu jima blisku pjesmu, sem Pink !?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP