Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STIŽE TOPLI TALAS

Prolećne temperature do 20. januara

Autor: Tanjug | 10.01.2015 - 08:23:00h | Komentara: 0

U Srbiji će danas biti oblačno i toplije vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od četiri stepena na jugoistoku do 11 stepeni na severu, najavio je Republički hidrometeorološki zavod. Dnevne temperature će od Svetog Jovana biti i veće od 12 stepeni, a toplo vreme očekuje nas već od vikenda.

Kiša

Ilustracija | Foto: Dimitrije Goll

Veoma hladno vreme kojim je počela 2015. već je iza nas, jer nas već za vikend očekuje otopljenje sa slabim padavinama, a nakon toga pravo proleće. Naš meteorološki centar za dugoročnu prognozu takođe ukazuje na to da ćemo u februar zakoračiti sa izuzetno visokim temperaturama. A kako stvari stoje, velika je verovatnoća da prave zime više neće ni biti ove sezone.


Meteorolog Časlav Stanojević kaže da svetske prognoze ukazuju na to da čitavu Evropu očekuje toplo vreme.


- Neće biti hladnoće u narednih 20 dana. Dakle, stabilno toplo vreme sa dosta sunčanih intervala očekuje nas do Svetog Jovana. Od 20. do 22. januara prognozira se slaba kiša, a nakon toga slede nam dnevne temperature iznad 12 stepeni - kaže Stanojević.

Danas će mestimično padati kiša koja će se ujutro ponegde na jugu i istoku lediti na tlu, a jutarnja temperatura vazduha od minus tri na jugu do pet stepeni na severu Šumadije.
Posle podne i uveče očekuje se postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje, prvo na severu i zapadu. Vetar će biti slab i umeren, zapadni i severozapadni.
I u Beogradu oblačno i toplije vreme, pre podne povremeno sa kišom, a posle podne očekuje se postepeni prestanak padavina, krajem dana i delimično razvedravanje.
Vetar će biti slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće oko pet, a najviša dnevna oko 11 stepeni.
U upozorenju za područje Srbije do 11. januara navedeno je da se sutra, 10. januara na jugu i istoku Srbije ponegde očekuje kratkotrajna kiša koja će se lediti na tlu. U subotu 10. i nedelju 11. januara u nižim predelima očekuje se potpuno otapanje, a u planinama znacajno smanjenje visine snežnog pokrivača.
U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 17. januara, u nedelju očekuje umereno oblačno, suvo i toplije vreme. Posle podne na severu, uveče i tokom noći i u ostalim predelima očekuje se naoblačenje sa kišom koja će, uz pad temperature i pojačan severozapadni vetar, brzo preći u sneg.
U ponedeljak će biti hladnije vreme, uz postepeno razvedravanje, a samo još ujutru i pre podne u centralnim i južnim predelima mestimično će padati sneg.
Zatim se do kraja ovog perioda biti suvo i uglavnom sunčano vreme, a samo u toku noći između srede i četvrtka očekuje se prolazno naoblačenje sa severozapada, mestimično praćeno kišom i susnežicom.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP